Маски срещу цъфтеж на косата

Маски срещу цъфтеж на косата

Само един поглед към цъфтящата коса е достатъчен, за да стане ясно че тя се нуждае от грижи. Такава коса е и твърда на пипане, трудно е да се оформи прическа от нея.

Видът на такава коса е без блясък, а краищата на всеки косъм са разцепени, което всъщност се нарича цъфтене на косата. Горещият въздух, слънчевата светлина, хлорът във водата и други фактор водят до увреждане на горния слой на косъма.

Маски срещу цъфтеж на косата

Трудно може да се избегне цъфтежът на косата, ако дължината й е над тридесет сатиметра. Едно от най-сигурните средства да бъде овладян цъфтежът са маслените компреси.

В кожата на главата при корените на косата се втрива леко затоплено растително масло – зехтин, масло от жожоба, рициново масло, ленено масло. Маслото лесно се затопля на водна баня, тъй като ако го затоплите директно, може да прегори и да почернее.

За по-силен ефект увийте главата си в целофан или найлон, а отгоре увийте с кърпа. След един час измийте косата с шампоан и изплакнете с хладка вода, в която сте добавили няколко капки лимонов сок.

Такъв компрес се прави два пъти в месеца. Друг вид маска за коса се приготвя от жълтък и масло. Разбърква се един жълтък с растително масло.

Добява се една чаена лъжичка мед и половин чаена лъжичка коняк. Маската се втрива в корените на косата с леки масажни движения.

Увива се с найлон и след четиридесет минути се измива. Добре действа и маската от жълтък и лук. Тя възстановява структурата на косъма и го прави гладък и лъскав.

Жълтъкът от едно яйце и една супена лъжица сок от лук се смесват и се разбиват до пяна с една супена лъжица зехтин и една чаена лъжичка мед.

Нанася се с масажни движения в корените на косата, главата се увива в найлон и се увива в топла кърпа. След четиридесет минути косата се измива с шампоан.

При всяко положение косата трябва да се подкъси и да се отрежат цъфтящите краища. С помощта на маските срещу цъфтеж се продотвратява бъдещо цъфтене.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати