Какво подсказват цепещите се нокти

Какво подсказват цепещите се нокти

Всяка жена трябва да се грижи за красивият външен вид на своите ръце. Ако вашите нокти са тънки и лесно цепещи се, то това е не само естетически не красиво, но и подсказва за проблеми в организма.

Възможно е ноктите да станат лесно чупливи при болести на щитовидната жлеза и червата. Също така могат да бъдат симптом за недостиг на витамини и важни хранителни вещества в организма.

Съществуват и още две причини, които не са причинени от проблеми в тялото. Това са влажност и неправилното им изрязване.

Проблемните нокти се лекуват с правилно хранене. Най-ефикасният начин е приемът на повече калций. Консумирайте повече фурми, бадеми, смокини и най-вече много млечни продукти – мляко, извара, сирене.

Какво подсказват цепещите се нокти

Наблегнете на храна, която е приготвена с растителни мазнини. Полезни за ноктите са маята, пълнозърнест хляб, зелени зеленчуци, морски дарове, авокадо.

Използвайте различни гелове с витамин Е и калций, които притежават минерални вещества, стимулиращи здравината и растежа на ноктите. Тези гелове се нанасят като основа под лака.

Витамин Е ще попречи на засъхванията и загуба на мазнини, а калцият заздравява нокътя и го предпазва от нацепвания.

Ускорете заздравяването на ноктите си с лесно изпълними процедури в домашни условия.

Правете маслени ванички. В дълбок съд, но не много голям налейте предварително затоплено олио и добавете 5-6 капки спиртен йодов разтвор.

Разбъркайте добре и потопете пръстите си. Престойте така до 10 минути.

За пожълтели и чупливи нокти веднъж седмично правете ванички с олио, няколко капки лимонов сок и витамин А.

Готварската сол също е полезна за заздравяването на ноктите. Кипнете вода в подходящ съд и добавете малко сол. Охладете до температура, в която можете да сложите ръцете си без да се изгорите. Подръжте така няколко секунди, а след това се измийте с вода. Подсушете се и втрийте в кожата си глицерин.

Ванички с минерална вода. Дръжте пръстите си в половин чаша вода за 10 минути. Тази процедура предпазва ноктите от лющене.

Рейтинг

5 3
4 2
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Рони
Рони
27.02.2015 17:43
- Чай за Коса, кожа & нокти
0
0
Моника
Моника
20.11.2013 07:26
Не анорексията,а последиците за организма след нея!
0
1
Сотиров
Сотиров
04.08.2013 13:56
За първи път срещам да се прави връзка между щитовидна жлеза и черва. Приятно съм изненадан, за което ви поздравявам. Точно така е в организма на човека. Всичко е свързано по двойки- разболява се едното задължително се разболява и другарчето му. Лекуваш едното излекува се и другото. Още веднъж поздравления за статията. Нека това ви наведе на мисли как се лекува анорексията. Желая успех.
2
2