Какъв молив за устни да изберем?

Моливи за устни

За да изглеждаме добре не е задължително да имаме дрехи последна мода или пък да сме гримирани ярко, така че да се забелязваме отдалече. Добрият външен вид зависи дали всичко, което има една дама върху себе си е направено или подбрано с вкус – да бъде достатъчно, но не прекалено и отблъскващо.

Това е правило, което е валидно за всичко – и за дрехи, обувки, бижута, грим. Всеки се е срещал поне веднъж с жена, която е прекалила с поне едно от гореизброените неща и това не е особено приятна гледка.

За да знаем кога е нормално и кога прекаляваме, е необходимо да бъдем достатъчно информирани. В наши дни проблемът информацията и по скоро намирането й, не създава особен проблем.

Червило

Ако говорим за грим, важно е да се подчертае, че устните също могат да бъдат съблазнителни и сочни, без да бъдат в ярък цвят или тъмни, стига разбира се да знаем как да го постигнем.

Важен е въпросът какъв молив за устни трябва да избере жената, за да изглежда добре, как да си го сложи и кога – преди или след червилото.

Да започнем от там, че молив за устни се слага на контура на устните, а не над него – нещо, което доста често можем да срещнем, но въпросът как да го изберем и какъв да е той понякога истински затруднява.

Можете да изберете молив по-светъл от вашето червило, такъв, който е по-тъмен или т.нар универсален. Ако говорим за дневен грим по-добрият избор е по-светлият – без ненужна натрапчивост, просто леко подчертаване.

Грим

Ако обаче е вечерен грим, вече можете да си позволите да си очертаете устните с молив по-тъмен от вашето червило.

Универсалният молив е най-лесното решение – ще си купите един и ще изглеждате прекрасно и през деня и вечерта. Ако все пак искате два различни молива – по-светъл и по-тъмен, трябва да съобразите, че моливите могат да бъдат един тон съответно по-тъмни или по-светли от червилото ви. Освен това моливът за устни трябва да бъде мек, за да можете да го нанасяте с лекота върху устните си.

Първо нанесете лек филм вазелин на устните. След това вземете добре подострения молив и съвсем леко, без натиск, го плъзнете по контура на горната и долната устна, като очертавате старателно, но нежно. Важно е да не завършвате двата контура в краищата на устните, ако не искате да постигнете ефекта "жаба". След това нанесете червило, отново коригирайте контура с молива и завършете с лек гланц.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати