ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Да си направим сами букли

Да си направим сами букли

Правене на букли
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Стилът и изискаността се постигат по много начини. Всяка дама желае да изглежда добре по възможност по всяко време. А най- силното й оръжие е косата. Още през Средновековието носенето на перуки или естествени коси с букли е било признак на благородничество и висша класа в обществото. Днес всяка една жена може да си направи по много лесен начин тези букли.

Един от най-лесните начини за направа на букли сами вкъщи е с ролки. Ето как става: Измивате косата и я разделяте на четири равни части - отляво две и отдясно две, по една отгоре и отдолу. Всяка една се суши със сешоар и й се поставя стилизиращ гел. Избирате ролки по принципа на това в каква големина искате да са вашите букли.

Всяка една от разделените секции коса се разделя на по малки кичури, които навивате с ролките. За да не се разпаднат ги фиксирайте с фиби. Ако разполагате с време, можете да оставите ролките за една нощ върху главата си. Ако ли пък не, направо ги изсушете с топла струя. След това махнете ролките и напръскайте с лак за коса по дълготраен резултат.

Вторият начин за направа на букли е с маша за коса. Ако бързате, той е най-лесният начин, но трябва да се има предвид, че преди да започнете трябва да третирате косата с продукт, който я предпазва от изгаряне от горещата маша.

Букли с ролки

Принципът е лесен - взема се кичур по кичур и се навива на желаната, или директно към посока на корена, изчаква се няколко секунди - до минута, зависимост от мощността на машата и се пуска. Може, по желание, косата да се тупира леко в корените, за да се придаде обем.

Третият начин, който е по-известен на фризьорите, е с преса за изправяне на коса. Косата отново се разделя и се третира кичур по кичур. С пресата минавате от корена към края и там спирате, като започвате да навивате отново към скалпа. Ако имате бретон, той се навива в посока обратна на тази, в която сте навивали косата. Когато приключите, може да се стилизира с лак.

Това са няколкото прости начина, опитайте и ще се радвате на веселите букли в косата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иванджелин Никифорова
Аз си правя с преса за изправяне, стават страхотни :)
4
0
Виктория Стоянова
Виктория Стоянова
04.01.2015 14:18
ще обясниш ли как го правиш
0
0