Как да поправим счупеното си червило?

Червисване

Вероятно ви се е случвало в бързината да извадите повече от червилото и при нанасянето то да се счупи. Не че е голяма драма, но пък ако е ново или пък цветът ви е любим, не ви препоръчваме да го изхвърляте. Много бързо и лесно можете да се справите с проблема.

Трябва ви нещо, с което да затоплите частта, която се е отчупила – може да бъде запалка, сешоар, клечка кибрит. Ако използвате сешоар, ще трябва да задържите няколко секунди повече, отколкото ако използвате запалка. Освен това ще ви бъде нужна четка от гланц за устни.

Ето и как да се справим с проблема – включете сешоара и затоплете дебелата част на червилото – там където се е отчупило.

Червило

След това загрейте внимателно и остатъка от червилото в опаковката. Следва докато са още топли и двете части да ги прилепите много внимателно.

Наместете и подръжте за няколко секунди, за да залепнат. С помощта на четката от гланца, премахнете остатъците отстрани, за да можете после да приберете червилото.

След това, за да завършите процедурата, трябва да сложите червилото в хладилник или най-добре във фризер за не повече от 10 минути. Ако червилото се е отчупило, тъй като е твърде топло, преди да започнете да го поправяте, сложете го във фризера за 5 минути, след това направете процедурата със сешоара.

Нанасяне на червило

Ако използвате запалка – бъдете внимателни да не изгорите пластмасата около основата на червилото и така да го направите напълно неизползваемо. За да нямате подобен проблем в бъдеще, дръжте червилото на подходяща температура – освен това не го оставяйте на пряка слънчева светлина.

Най-добре е да нанасяте от продукта с четчица – по този начин никога няма да сложите повече от необходимото на устните си, а и няма как да го счупите.

За да изберете пък най-подходящия цвят червило за вашия тен, нанесете от тестера малко по вътрешната част на дланта. След това доближете до лицето си – така ще можете да прецените дали изобщо ще ви стои добре цветът, който сте подбрали.

Никога не пробвайте тестер директно върху устните си – крайно нехигиенично е.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vilsan
vilsan
13.09.2013 23:10
По добре да си взема ново
2
0