Грим за малки и големи устни

Сочни Устни

Перфектни хора не съществуват – всеки от нас вижда в себе си някакви мънички недостатъци, които не харесва. В днешно време с развитата пластична хирургия почти не остана проблем, който да не може да се реши.

Но това май е доста краен вариант. Вместо да пръскате пари по пластични хирурзи и да се подлагате на подобен стрес ( защото колкото и лека да е процедурата, за организма със сигурност е стрес), можете да използвате малките хитринки на грима.

Така например, ако имате тънички устни, можете да ги направите да изглеждат по-обемни само с помощта на молив и подходящ цвят червило. Можете съвсем леко да излезете от контура на долната устна, когато нанасяте молива. Внимавайте, защото съвсем леко действително означава това – да бъде много нежно и почти незабележимо.

Горната устна леко удължавате, след което нанасяте червилото. За дами, които имат тънки устни, не се препоръчват червила в тъмни тонове, защото устните ще изглеждат още по-тънки. Подбирайте светли червила и накрая винаги добавяйте гланц за блясък.

Перлените цветове са много подходящи за дами с тънки устни. За придаване на повече обем, гланцът се нанася в средата на долната устна. Ако устните ви са много тънки, препоръчва се да използвате молив с цвят близък до цвета на устните.

Големи Устни

Ако искате да нанесете само гланц, препоръчваме ви да сложите не ярък цвят на устните си – много добра идея са червилата с меден оттенък – устните ви ще изглеждат не само обемни, но и много чувствени. Прозрачните гланцове също придават илюзия за по-обемни устни.

По-обемните устни се очертават с молив, като при тях вече не е необходимо контурът да минава под устната, дори е по-добре да очертаете вътрешната страна на външния ръб.

Слагате червило два слоя – цветовете могат да са тъмни или светли, тук това не е от такова значение, но най-добре е да подбирате по-матови тонове. Можете да добавите гланц за блясък, но устните ви ще изглеждат достатъчно добре и без него.

И все пак да не забравяме, че модата се мени постоянно и това, че плътните и сочни устни са по-модерни сега, не означава, че тънките устни не са достатъчно секси. Важното е да приемате себе си с всички малки недостатъци, които вероятно виждате само вие.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати