Козметични хитринки за прикриване на махмурлука

Махмурлук

Като цяло прекаляването с алкохола не е нещо особено добро. Най-вече, ако на следващата сутрин имате ангажимент или сте на работа. Но ако все пак няма как да устоите, то на следващия ден по презумпция ще се сдобиете с махмурлук.

Имайте предвид, че 100 г концентриран алкохол изискват между 4 и 5 часа, за да се преработят от организма. Същото количество вино, шампанско и бира – 1.5 – 2 часа. Прекрачвайки допустимите дози, то на сутринта задължително ще се нуждаете от някои козметични хитринки, за да изглеждате във форма.

Има няколко идеи, които буквално ще ви помогнат да изтриете следите от махмурлука, най-вече от лицето си. На първо място е водата. Поемането на много течности винаги е добра идея. Тя обаче е живото спасяваща при махмурлук.

Алкохолът дехидратира тялото изключително много, а това се отразява най-осезаемо върху лицето. Така че при махмурлук най-доброто решение са много течности. Те ще накарат сухата и сива кожа да заблести.

Крем

Почти всяка дама смята, че може да покрие следите от предишната вечер с грим. Това може и да е така, но преди нанасянето на подобни субстанции е добре да се погрижите за кожата си. Преди нанасянето на лекия дневен грим, задължително сложете хидратиращ крем.

Той ще подхрани изтощената ви кожа. Подпухналите и отекли очи наложете със студени пакетчета чай от лайка или зелен чай. Подходящи са резенчета краставици, дори охладени лъжици.

Поставянето на тежък грим при махмурлук само ще влоши състоянието и вида ви. Затова го избягвайте. Най-добре е да заложите на блестящи сенки в свежи цветове, руж, който да придаде цвят на лицето и лек гланц за устни.

Разбира се, за да изглеждате добре отвън, то трябва да се чувствате добре и отвътре. Когато имате махмурлук, най-големият проблем е главоболието и фактът, че всичко ви се върти и ви е накриво. Докато главоболието може да преодолеете с някое хапче, останалите симптоми изискват по-специфично лечение. У нас методите са много.

Гримиране

Зелев сок, сок от кисели краставички и т.н. Почти всеки, имащ редовни проблеми със сутрешния махмурлук, са посягали към този лек. Благотворното въздействие се дължи на солта в тях. Тя компенсира дефицита на сол в организма и позволява водата да се задържи в кръвоносните съдове.

За облекчаване на махмурлука се препоръчва и следното – смес от сурово яйце, оцет, сол и лют кетчуп. Полученото се изпива на един дъх и от проблемите ви не е останала и следа. По същия начин действат и 20 капки ментова тинктура/спирт, разтворени в чаша хладка вода и изпити на екс.

Методите за справяне с проблема не спират до тук. Сред тях са още ошав и компот, айран, витамини, доматен сок, супи (най-вече шкембе чорба и пилешка супа), 5-6 капки амоняк в чаша хладка вода, както и смес от чаша мляко, 2 с.л. рициново масло и малко смлян черен пипер.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати