Защо ми опада косата?

Защо ми опада косата?

Загубата на коса е най-честият проблем, който тормози повечето жени. Никой не иска да губи косата си. Ежедневно от главата ни падат между 50 и 100 косъма.

Ако косопад нараства, това е безспорно заслужава сериозно лечение. Обикновено началният етап на косопада остава незабелязан. Но ако забележите, че често имате главоболие, това е един от признаците за засилен косопад.

Загубата на коса при жените може да бъде по много причини. Злоупотребата с прекалено много продукти за стайлинг, може да причини загуба на коса, поради факта, че корените отслабват след силния фиксаж.

В други случаи тежкият стрес може да доведе до загуба на коса. Друга причина може да бъде бременността. Но тя не води до постоянна загуба на косата. След като бебчето се роди, тя се възстановява.

Други причини за загубата на коса могат да бъдат някои заболявания или методи на лечение. Хормоналните проблеми също са съществена причина. В такъв случай трябва да потърсите помощ при лекар. Само той ще бъде в състояние да ви предложим най-добрите начини за решаване на проблема.

Защо ми опада косата?

Сериозните психологически травми също довеждат до проблеми с косата, понякога това може да доведе до оплешивяване. Това е много сериозен проблем. Хората, които страдат от тези заболявания, имат нужда от професионална помощ от терапевт.

Злоупотребата с вредни химикали също води до косопад. Обръщайте голямо внимание на боите за коси, които използвате. Наблягайте на доказани марки.

Стресиращи за организма диети също често предизвикват тежко увреждане на косата и до нейното окапване.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати