Премахнете тъмните кръгове с лъжици и краставица

Маска с Краставица

С лесна домашна маска можете ефективно да премахнете тъмните кръгове и торбичките под очите си. За тази процедура не ви е необходимо много свободно време, защото е изключително бърза.

За маската ви трябват няколко резенчета краставица и две лъжици. Първо трябва да поставите приборите в хладилник за 10 минути, след което да поставите резенчета краставица върху очите си.

След като 10-те минути изтекат, махнете краставицата и вземете студените лъжици. Поставете ги под очите си и останете така около 10-15 секунди. След това махнете за кратко лъжиците и пак ги поставете. Правете тази процедура поне 5 пъти.

Краставицата стимулира кръвообращението, тонизира кожата и помага при отстраняването на тъмни кръгове. С тази лесна маска може да се спасите и от торбичките под очите, като възвърнете естествения вид на кожата си.

Зехтин

Неестетичните кръгове под очите могат да бъдат премахнати и с маска, включваща листа от прясна мента и студено пресован зехтин. Двете съставки се смесват с блендер, след което маската се поставя под очите за около 30 минути преди лягане.

Трябва да повтаряте процедурата, докато сенките под очите не започнат да избледняват.

За да сте сигурни, че тъмните ви кръгове под очите ще изчезнат напълно, трябва да спазвате някои ежедневни и прости ритуали.

Всеки ден преди да се гримирате, поставяйте обилно напоен тампон с екстракт от лайка или мента върху очите си за около 5-10 минути. Може да използвате и торбичка от съответния чай.

Торбички под очите

Същият ефект имат и резенчета краставица, поставени върху очите за около 5 минути.

Бадемовото масло може да хидратира и успокоява кожата около очите, като редуцира тъмните кръгове.

Всекидневно трябва да правите и едно упражнение за разнасяне на токсините. Натиснете силно и внимателно вдлъбнатината под вашите очи с безимените пръсти. Задръжте за 3 секунди, след което дръпнете пръстите си към слепоочията.

Ако тъмните кръгове не се изчезват, трябва да посетите лекар, защото те могат да са сигнал за смущения в здравето ви.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати