Жените откриват идеалната прическа на 32 години

Прическа

Според резултатите от британско проучване средно на 32-годишна възраст жените откриват коя прическа ще им отива. Мъжете с идеална коса са най-често на 39 години, сочи изследването.

В допитването, проведено от водещата клиника за трансплантации на коса Краун, са се включили 1000 доброволци от Великобритания.

Анкетите показват, че дамите сменят поне 50 визии на косата си, докато открият точната за тях. Повечето жени започват с промените в косите си на 16-годишна възраст и продължават с експериментите обикновено до 32 години.

Мъжете от друга страна откриват идеалната прическа чак на 39 години, но за сметка на това с много по-малко проби – само 10. Представителите на силния пол са били недоволни само веднъж седмично от своята коса, докато дамите поне два пъти седмично не харесват прическата си.

Коса

Това означава, че жените са били средно 1664 дни с лоша прическа, докато мъжете – само 1196 дни.

От британската клиника Краун са отчели и по-голям интерес към трансплантациите на коса през последните 5 години. Според авторите на изследването средната възраст за първа трансплантация също е паднала от 52 години на 44 години.

С течение на годините хората правят какви ли не експерименти с косата си и както става ясно от изследването, шампион при тези опитите са жените, които сменят дължината, цвета и цялостния вид на косата си.

Миене на коса

Въпреки че няма нищо лошо в това да променяме външния си вид, експертите съветват да внимаваме, когато се опиваме да направим косата си идеална.

1. Не използвайте прекалено често сешоари, преси или маши – те увреждат косите и колкото по-често третираме косата си с тях, толкова по-големи са вредите за нея. Ако не можете да намалите използването на уредите, поне третирайте косата си с подходящи продукти, с които да я защитите;

2. Не мийте косата си прекалено често – освен ако не сте с много мазна коса, не трябва да миете косата си прекалено често, тъй като това изтощава косъма;

3. Винаги използвайте балсам - ако пропускате балсама при къпане, косата ви ще бъде суха, безжизнена и ще цъфти по-често.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати