Какви грешки допускат жените при обезкосмяване?

Обезкосмяване

Премахването на досадните косъмчета по тялото се е превърнало в рутинна процедура за всяка жена. Независимо дали използва услугите на козметик, доверява се на иновативни методи като фотоепилация или залага на собствените си способности, всяка дама тайничко си мечтае да се сбогува веднъж завинаги с излишното окосмяване.

Е, това надали ще се случи скоро, но за сметка на това има начини, с които да улесни разкрасителната процедура. И въпреки че повечето представителки на нежния пол вярват, че знаят всичко за обезкосмяването, гарантираме ви, че това е заблуда. Вижте кои са най-често допусканите грешки, що се отнася до този съкровен ритуал.

1.Правите го непосредствено преди цикъл

Желателно е да се подлагате на кола маска или лазерна епилация в периода на овулация. Резултатите несъмнено ще са по-добри, а прагът ви на чувствителност ще бъде по-висок. Затова – не игнорирайте хормоналните промени, които се случват преди месечния цикъл.

Същото важи и за моментите, когато не сте се наспали добре или сте под стрес. Макар да не го осъзнавате, кожата ви също реагира на емоционалните промени, а с нея и фоликулите на космите, които не се отварят достатъчно добре, за да бъде процедурата безболезнена.

Епилация

2. Използвате стара самобръсначка

Не забравяйте, че това е уред за еднократна употреба и се съобразявайте с този факт. Ако сте се доверили на някои от по-скъпите самобръсначки на пазара, то тогава сменяйте ножчето след всяка процедура.

Освен това, никога не използвайте стара самобръсначка за интимната област, тъй като рискувате да хванете гъбички от натрупаните там бактерии, които се активизират още повече в топла и влажна среда.

3. Епилирате се сутрин

Рано сутрин човешкото тяло малко или много все още се намира в покой. Макар да се опитвате да се събудите с душ, не бъдете агресивни към своята кожа. Тъй като тя все още е подпухнала от съня, няма да успеете да премахнете успешно досадните косъмчета.

4. Не ексфолирате

Изключително важно е да премахвате старателно мъртвите клетки от кожата, тъй като те са главният виновник за врастването на косъмчетата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ginka
Ginka
01.04.2015 18:59
Az sum baq kosmata
0
0