ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Какво не знаете за очната линия?

Какво не знаете за очната линия?

Очна Линия

Очната линия се превърна във вярна приятелка на всички жени по света още с появата на Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани”. Днес, това велико творение на козметичната индустрия, присъства в козметичните чантички на милиони жени по цял свят, а визията „котешко око” не смята да излиза от мода скоро.

Макар да смятате, че това чудо на декоративната козметика няма да с какво да ви изненада, днес ще ви запознаем с няколко любопитни факта, свързани именно с очната линия и нейния първи братовчед – моливът за очи.

1. Зараждането на култа към този макиаж започва още в Древен Египет. По онова време смелото обрисуване на очите е било популярно както сред жените, така и сред мъжете с по-висш статут. Хората, обитавали тези земи, са вярвали, че това предпазва от уроки и зли заклинания. За да постигнат плътния черен грим, те смесвали олово, мед и черна руда.

2. Всъщност, преди да си спечели славата на средство „против лоши очи”, очната линия е имала далеч по-практично приложение. Макар да не е била толкова популярна, през 10 000 г. пр. Хр. египтяните са използвали козметичното средство, за да предпазят очите си от вредните слънчеви лъчи и пустинните ветрове.

Грим

И въпреки че се е използвала предимно от пътуващи търговци, по всичко изглежда, че точно тази нация е дала на света очната линия.

3. След дълго затишие, подчертаването на клепачите се завръща в света през 1960 година. В началото не се радва на голяма популярност и се използва само в ексцентрични фотосесии и модни ревюта.

Но като всяко иновативно решение, и това достига своя връх няколко години по-късно, когато трудно може да бъде забелязана жена без известния „котешки поглед”.

4. В днешно време много жени нанасят както течната очна линия, така и молива за очи, с един смел размах на ръката. Според професионалните гримьори обаче, най-добрият начин да се сдобиете с перфектна линия, е да направите няколко малки точки по цялата дължина на клепача, които след това да свържете.

Разбира се, при употребата на молив, ще имате нужда и от скосена четка, с която да разнесете продукта равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати