Неостаряващи прически, кръстени на притежателките си

Неостаряващи прически, кръстени на притежателките си

Всеки сезон модата се променя със скоростта на светлината. Независимо дали става въпрос за облекло, грим или прическа, няма нищо вечно. Въпреки това някои известни дами са успели да оставят своя собствена следа в бързо променящите се тенденции.

Никой не може да потвърди дали това е била тяхната цел, но несъмнено е повлияло благоприятно на цялата фризьорска индустрия.

Запознайте се с прическите, които носят имената на своите най-популярни притежателки.

1. Клеопатра

Неостаряващи прически, кръстени на притежателките си

Надали съществува жена, която да не визуализира прическата на древната красавица, още щом чуе името Клеопатра. Вечната черта с бретон продължава да вдъхновява милиони жени по света и до днес.

2. Рейчъл

Разбира се, става дума за епичната прическа на героинята на Дженифър Анистън в хитовия сериал Приятели. Още с появата ѝ през 90-те годин пред фризьорските салони се образуваха опашки от жени, искащи да се сдобият с прическата на Рейчъл. Всъщност тази разчупена форма на косата е изключително популярна и днес, 20 години след налагането ѝ от чаровната актриса.

3. Одри Хепбърн

Неостаряващи прически, кръстени на притежателките си

Прическата, с която се появи Одри Хепбърн в Закуска в Тифани е една от малкото, неподвластни на времето. Тя се превърна в емблема на целия XX век и въпреки че оттогава са изминали 53 години, високият кок е изключително популярен и днес. Знаменитата актриса е истинско вдъхновение за много булки по света, които се доверяват именно на нейната известна прическа за своя специален ден.

4. Виктория Бекъм

Прическа Виктория Бекам

Благодарение на футболната съпруга Виктория Бекъм днес жените се радват на популярното през 50-те години каре в доста по-модерна версия. Бившата певица успя да изтупа от прахта и да осъвремени иначе скучната прическа, придавайки ѝ стил и сексапил. Всъщност самата прическа не носи името на Виктория Бекъм, а поб, което е своеобразна смесица от прякора на красавицата - Пош, и оригиналното име на фризурата - Боб.

5. Холи Бери

Холи Бери

Късата коса със стърчащи връхчета стана особено популярна благодарение на Холи Бери. Преди повече от десетилетие красивата актриса вдъхнови жените да отрежат дългите си коси, символ на женственост, и да се превърнат в смели изкусителки.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати