Златните съвети при бръсненето на женската кожа

Бръснене

Бръсненето става популярно и се превръща в световна тенденция след края на Втората световна война. От архивите става ясно, че в годините на криза след големия катаклизъм има голям недостиг на стоки от бита, като сред тях са и найлоновите чорапи. Голите крака под полите от предизвикващи срам бързо се превръщат в модна тенденция.

Това довежда до измислянето на начините за обезкосмяване, познати днес – кола маска, лазерна епилация и т.н. Бръсненето обаче си остава най-разпространеният и безболезнен начин за справяне с излишното окосмяване. Ето и няколко съвета за по-дълготрайно и гладко бръснене за жени, за да сте сигурни, че го правите по правилния начин.

Никога рано сутрин

Не се обезкосмявайте непосредствено след като се събудите. Тогава кожата е подпухнала. Изчакайте половин или един час. Тогава кожата ще се изпъне и косъмът ще излезе повече навън, за по-качествено бръснене.

Подготовката е от съществено значение

За да сте по-ефективна, вземете топъл душ. Нямате време? Тогава обвийте частите на тялото, които ще обезкосмите с топла кърпа. Кожата омеква и бръсненето ще е в пъти по-гладко. Избягвайте сухото бръснене. От него кожата се поврежда и съществува риск от порязване.

Хидратирана Кожа

Ексфолирайте кожата си

Ексфолирането на кожата ви преди бръснене премахва мъртвите клетки от нея, което ще предотврати задръстването на бръснача. Можете да направите тази процедура с

гъба от люфа или ексфолиращ пилинг гел за тяло под душа. Използването на гел за бръснене ще забави скоростта на растеж на косъма. Избягвайте кремове, които изсушават кожата.

Добрата самобръсначка е от съществено значение

Самобръсначката трябва да е с няколко остриета, гънеща се глава и овлажняваща лента. Когато я използвате, остриетата трябва да доковат кожата ви по цялата си дължина. Ъгълът на ползване трябва да е 90 градуса. Най-важното е да движите самобръсначката винаги срещу посоката на растеж на космите. Не ползвайте захабени самобръсначки.

След като приключите с бръсненето, овлажнете кожата за по-добър вид и избягване на изсушаването й.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати