Най-честите женски грешки при поставянето на спирала за мигли

Спирала

Погледът на една жена разкрива страшно много за нейните характер и душевност. Той е в състояние да издаде страховете, копнежите и мечтите ѝ. Ето защо изкусното подчертаване на очите се е превърнало в неделима част от перфектния грим.

А той, както знаем, съвсем не е лесна работа. Спиралата за мигли е традиционна, що се отнася до умелото акцентиране на погледа. Много дами обаче правят грешки при нанасянето ѝ, за които дори не подозират. Ето кои са те:

По-добре без, от колкото със стара спирала

Дори да сте използвали този продукт едва няколко пъти в продължение на месеци, не забравяйте да го изхвърлите щом минат 6 месеца.

Не се заблуждавайте от срока за годност, който важи в случаите, когато спиралата не е отваряна и в нея не е навлязъл въздух. След като е веднъж отворена, спиралата става идеално място за развъждане на бактерии.

Никога не добавяйте спирт, ако мастилото е засъхнало

Спирала за мигли

Това е един от най-разпространените митове, които все още живеят сред жените.

Спиртът е изключително опасен, ако попадне в очите, а това е почти неизбежно, ако сте решили да разреждате засъхналата течност с него. Вместо него, можете да добавите няколко капки физиологичен разтвор, какъвто например се използва за съхранение на лещите за очи.

Не прекалявайте с извивачката за мигли

Употребата на този инструмент е „нож с две остриета”. Както сигурно знаете, преди употреба извивачката трябва леко да се загрее.

Това обаче води до изсушаването на миглите и рано или късно те започват да се начупват и да падат. Ситуацията всъщност е идентична с пресата за коса и пораженията, които тя нанася върху фините женски коси.

Зиг-заг техника

Боравенето с четката несъмнено изисква практика. Перфектната техника за безупречен поглед обаче включва нанасяне от корена към върха с накъсани зиг-заг движения.

Това ще раздели малките косъмчета едно от друго и ще добави допълнителен обем. Никога не нанасяйте спирала с бавно, плътно движение отдолу нагоре. Така ще слепите миглите, а и ще се образуват малки бучки от продукта.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти