ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Пропуските на жените, които бръснат краката си

Пропуските на жените, които бръснат краката си

Бръснене

Бръсненето със самобръсначка е един от най-предпочитаните методи за обезкосмяване от повечето жени, тъй като става бързо, лесно и безболезнено. Често обаче при тази елементарна процедура се допускат много грешки.

1. Започвате с бръсненето, веднага щом влезете в банята – основна грешка на повечето жени е, че веднага щом са под душа, започват да бръснат краката си.

Нужно е дадете поне 15 минути на кожата си преди да обръснете краката си. За това време кожата и космите ще омекнат от топлата вода и процедурата ще се извърши с по-малко дразнене;

Бръснене на крака

2. Не използвате гел за бръснене – най-големият пропуск е да не си купите гел за бръснене, а да го заместите с обикновен сапун или пък да се бръснете на сухо.

За да бъдат краката ви по-гладки и в същото време, за да не изсушавате кожата си, е нужно да използвате гел, пяна или някакъв друг продукт за бръснене.

Обикновеният сапун няма да свърши работа, защото той допълнително изсушава кожата;

3. Използвате самобръсначка само с едно ножче – броят на ножчетата на самобръсначката е от значение – колкото повече са ножчетата, толкова по-рядко ще минавате областта за бръснене. Най-добри са самобръсначките с 3 ножчета, а в никакъв случай не трябва да си купувате самобръсначка с 1 ножче.

крака

Повтаряйки мястото на бръснене, увеличавате раздразнението на кожата;

4. Не сменяте самобръсначката достатъчно често – в повечето случаи самобръсначките са за еднократна употреба и след първото бръснене, трябва да ги изхвърлите.

На пазара обаче могат да се намерят и такива, които може да използвате няколко пъти. Нужно е все пак да ги сменяте 2 пъти в седмицата, дори ножчетата да не са изхабени, защото по тях се трупат бактерии;

5. Не използвате козметика против раздразнение – важно е да намажете краката си с успокояващ продукт, след като ги избръснете. Такива може да се кремове след епилация, домашни отвари от лайка и лавандула или бебешка пудра, които ще намалят раздразнението по кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати