Да си лакираме красиво ноктите

Да си лакираме красиво ноктите

Всяка уважаваща себе си дама иска да има добре поддържани нокти и красив маникюр. За съжаление, колкото и внимателно да гледаме маникюристката, никога не се справяме като нея, когато останем насаме с малката четчица.

Ако си мислите, че няма начин да се справите с лакирането на ноктите си сами, ние ще ви помогнем.

Едно от най-важните условия е ноктите и ръцете ви да са напълно сухи. За това не докосвайте шишенцето с лака поне един час след баня, миене на чинии и т.н. Ако ноктите ви са меки, преди да се лакирате ги намажете със заздравител.

Преди да започнете да се лакирате, задължително вземете клечка за уши и малко вазелин. Нанесете малко количество върху кожичките, като внимавате да не попадне върху ноктите. По този начин, дори и да не се лакирате прецизно, няма да ви останат петна около ноктите.

И така, време е да се захващате за работа. Добре е да знаете, че лакирането винаги започва от средата на нокътната плочка. Това се прави, за да не се разнесе лак върху кожичките и ръба на нокътя.

Да си лакираме красиво ноктите

От опит знаете, че почистването на лака от ръбчетата на нокти е много мъчна работа, често без успех. Докато лакирате, много бавно плъзгайте четчицата. Първо към основата. След това движенията продължават без да отделяте четчицата от нокътя. С леко натискане плъзнете до върха.

След като сте лакирали всичките си нокти, оставете първия пласт напълно да изсъхне преди да нанесете втория. Никога не проверявайте с пръст или друг предмет дали лакът ви е напълно сух. Вероятността да не е и да оставите отпечатък е наистина голяма.

Най-добрият начин да проверите е като съвсем леко допрете нокът до устните си – ако се плъзга леко, значи е сух. Общо взето, имайте предвид, че всеки пласт се нуждае от горе-долу 10 минути. Ако този период ви се струва твърде дълъг, вземете си спрей за бързо съхнене, който доста ще ускори нещата.

Ако лакът ви за нокти засъхва с балончета на ноктите, причината може да се крие в неправилното съхранение на опаковката – най-често на по-топло отколкото е нужно. За да сте сигурни, че ефектът винаги е гладък, дръжте лака в хладилника на студено.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати