Козметични продукти, забранени за приятелки

Козметика

Козметиката и продуктите, които една жена ползва, винаги са изкушаващи за нейните приятелки. Има обаче неща, които никога не трябва да споделяте.

Колкото и хигиеничен да е един човек, рискът от пренасяне на вируси и бактерии винаги е налице. Ето кои са най-опасните за споделяне козметични продукти и принадлежности:

Четки за почистване на лице. Макар и почистени, в косъмчетата им се задържат мръсотия, мъртви кожни клетки, себум и грим. Именно поради това те са индивидуални – никой не иска да маже върху лицето си нечистотиите на някой друг.

Продукти в бурканче. Всяко бурканче, в което е нужно да потопиш пръсти, за да си вземеш от консистенцията вътре, е само за теб. За да намалиш бактериите, предварително измивай ръцете си – все пак нанасяш повечето от тези продукти върху лицето си.

Гланц за устни. Когато вадиш четката, вкарваш въздух, който е пълен с анаеробни бактерии. Лепкавата и мокра формула също ги привлича. Ако по нея полепнат и чужди, те грозят херпес, бактериални инфекции и какво ли още не.

Кремообразни сенки за очи. Отново влажни и лепкави, те не трябва да се разменят с приятелки. Тук отново стои и въпросът за използването на пръстите.

Спирала за очи

Спирала. Отново вкарване на въздух с бактерии като при гланца за устни. Тубичката на спиралата е идеалната среда за бактерии и вируси, които се пренасят много лесно. Очите не са толкова защитени като кожата и са много по-податливи на влиянието им. Единственият вариант да разменяте спиралата си с приятелки, е всеки път да използвате различни четки, което в повечето случаи не е възможно.

Фон дьо тен или пудра. Сухите формули не задържат толкова много бактерии, но също пренасят инфекции. Гъбичка за нанасяне в зоната около очите и устата са най-опасни и не трябва да се разменят. Има вариант само и единствено, ако напръскате пудрата със спрей за дезинфекция на базата на алкохол.

Четка за зъби и самобръсначка. Абсолютно забранено е разменянето на подобни интимни принадлежности. Те влизат в контакт с най-нежните зони, които обаче са и най-голям развъдник на бактерии.

Червило или балсам. Всеки втори носи вируса на херпеса, дори да не се проявява външно. Никога не давайте тези продукти на който и да било, освен ако не го почистите с дезинфектиращи кърпички или спрей.

Грим

Четки за грим. Чуждите четки водят до размяна на бактериите. Проблемът се утежнява при наличието на акне и пъпки. Освен че не трябва да я давате на друг, е нужно да почиствате четката за грим веднъж седмично с антибактериален сапун.

Ето и кои са безопасните за споделяне неща от несесера с козметика: четка за коса, лак за нокти, машинка за извиване на мигли, моливи за устни и очи и всичко от бутилка с помпа.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати