Сешоар – как да изберем правилния

Сешоар

Всяка жена суши косата си след баня. Сешоарът е най-често използваният аксесоар за това. С него не просто премахвате излишната влага от косата си, но и я оформяте в желаната прическа и форма - дали ще изправите гривата си или ще я намачкате или начупите, докато я сушите, изборът е изцяло ваш и трябва да е съобразен с формата на лицето ви.

Когато избирате кой сешоар да си закупите, е добре да се съобразите с всички характеристики и нужди на косата си.

Ето кои са основните неща, с които трябва да се запознаете, преди да направите своя избор.

Мощност

Различните мощности на мотора предполагат по-голяма въздушна сила. Това защитава косата от риска от излагане на косата на прекомерна топлина. Оптимален вариант за сешоар за домашна употреба са моделите между 1800 и 2000w. Освен че служат дълго, те намаляват времето за сушене и вредят много по-малко от моделите с по-малка мощност.

Йонна и турмалинова технология

Технологията създава милиони отрицателни йони. Те разрушават молекулата на водата, която е заредена положително. Функцията позволява на сешоара много по-ефективно и бързо да изсуши косата. Когато изберете уред с тази функция, е добре да знаете, че тя може да пресуши косата. Проблемът се появява при бързо сушене. Проблемът може да се разреши, като не използвате сешоара на максимална скорост и температура. Йонните сешоари не се препоръчват за дами с прави коси и такива с много мазна коса.

Имайте предвид, че има и йонни сешоари с турмалин. Това е минерал, спомагащ за изглаждането на косъма. Той запечатва кутикулата и задържа влага в косъма, като по този начин увеличава ефекта от йонната технология. Така косата се суши още по-бързо. Резултатът - допълнителен блясък и защита от пресушаване. Препоръчва се на жени с гъста и къдрава коса с дебел косъм, която съхне трудно.

Керамична, процеланова, инфрачервена технология

Сешоар – как да изберем правилния

Този иновативен вид сешоари контролират температурата и въздуха и разпределя топлината равномерно. Керамични и порцеланови елементи покриват или заместват металните и пластмасови части на сешоарите. Така те правят топлия въздух по-малко агресивен. Инфрачервена топлина е лазерна технология, която загрява косъма отвътре навън и защитава от вредното въздействие на топлина. Този тип сешоари са подходящи за дамите със суха и тънка коса, както и за всички останали.

Титаново покритие

Подобно на керамиката, титанът помага топлината да се разпределя равномерно. Температурата се поддържа постоянна. Подобен тип сешоари развиват много висока температура. Не се препоръчва за увредени коси. Плюсът му е способността да ускорява процеса на сушене. Ако косата ви е гъста и съхне с часове, по-лекият титан е много по-добър от керамиката. Сешоарите с титаново покритие са подходящи за дълги и гъсти коси.

Бутон за студен въздух

Този бутон е задължителен, ако искате да фиксирате прическата си. Той ѝ придава естествен блясък. Когато косата е около 80% суха, превключете на студения въздух. Косата вече не се нуждае от много високата температура, а от охлаждане. Това ще ви помогне да запазите необходимата влага и да фиксира формата. Така ще съхраните здравето ѝ за дълго.

Приставки

Сешоар – как да изберем правилния

Ако сешоарът има приставки, задължително трябва да ги използвате. Сред основните приставки, е стандартната дюза. Тя концентрира въздушния поток и помага за по-лесно и бързо сушене. С нея може да изправите косата или да оформите леки къдрици. Дифузерът е втората по популярност приставка. Той разпръсква въздуха равномерно и придава естествен вид на жени с естествени къдрици или чупливи коси, без да гори излишно косъма.

Контрол върху температурата и силата

Това е изключително удобна функция. Така в началото може да премахнете по-голямото количество влага. За да не увреждате косата, винаги движете сешоара и никога не го фокусирайте върху дадена част от косата за дълго време. Когато косата не е мокра, а само влажна, залагайте на по-ниска температура. Така ще избегнете пресушаването. Най-ниските степени се използват за стилизиране на косата, когато тя 90% суха. Тези функции са особено полезни при силно увредена коса. Не всяка коса се нуждае от максималната скорост или температура на сешоара. Това е причината да изберете този модел, който ще ви позволи да контролирате именно тези функции.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати