Избелването на зъбите крие рискове

Избелването на зъбите крие рискове
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Все по-модерно стана за жените да избелват зъбите си. Това вече не е никакъв проблем. Всяка стоматологична клиника може да се справи с потъмнелите, пожълтели зъби и то на не висока цена.

Съществуват много препарати, които се продават и в аптеките и служат за домашно избелване на зъбите. Избелването обаче крие съществени рискове, затова не е добре да правите това на своя глава. Най-правилно е да се консултирате с личния си зъболекар или лекар.

С внимание към избелването на зъбите трябва да подхождат хора, които страдат от парадонтоза, кариеси или имат тънък емайл на зъбите.

Специалистите съветват първо да се отстранят проблемите и чак след това да се прибегне до избелваща процедура. В противен случай рискувате да влошите състонието на зъбите си.

Стоматолозите предупреждата, че има групи хора, за които не пропоръчват избелване на зъбите. Това са кърмачките, бременните жени. Също децата до 16-годишна възраст. При тях тези процедури не се препоръчват, тъй като твърдите тъкани на зъбите все още не са съзрели и не са придобили достатъчно плътност. Поради този факт избелващите вещества могат да проникнат във вътрешността на зъба. Това може да е опасно и да предизвика възпаление на нервите.

Избелващи процедури не са препоръчителни и за хора, които носят шини или такива, които имат изкуствени предни зъби или пломби, тъй като избелването ще е неравномерно.

Трябва да знаете също, че ако страдате от астма или хипертония, не е добре да си правите фото- и лазерно избелване, тъй като лазерът и халогенните лампи не са препоръчителни при наличието на тези заболявания.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати