ezine.bg»Статии»Здраве»Изложена ли сте на риск от сърдечно заболяване?

Изложена ли сте на риск от сърдечно заболяване?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Изложена ли сте на риск от сърдечно заболяване?
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Сърдечните заболявания имат едно удивително положително качество: възможно е да бъдат избегнати и предотвратени само с промяна на хранителния режим и начина на живот.

Сърдечните заболявания могат да бъдат контролирани най-ефективно, стига да бъдат засечени рано. И това е възможно, защото има индикатори, които неизменно точно предсказват рисковете за сърцето. Става въпрос за хипертонията или високото кръвно налягане и повишеното ниво на холестерола, пише д-р Шнайдерман.

Информирана, че сте в рисковата група, от вас зависи да намалите вероятността да развиете болести на сърцето, а ако имате такива – да снижите риска от сърдечен удар просто като промените начина си на живот, хранителния режим и физическото натоварване.

Кръвното налягане и притокът на кръв са в най-тясна връзка. При повишаване на кръвното налягане намалява лекотата, с която тече кръвта.

Има два основни вида хипертония – основна и вторична.

При основната, която е по-разпространена, причините не винаги могат да бъдат ясно дефинирани. Вторичната хипертония може да е свързана с друго заболяване – например проблеми с бъбреците.

Дори да имате хипертония, едва ли сте наясно със състоянието си, тъй като високото кръвно не съобщава за себе си с ясно различими признаци. Затова е изключително важно да следите редовно кръвното налягане. Особено старание следва да проявите с приближаването на менопаузата.

Изложена ли сте на риск от сърдечно заболяване?

Ако се окаже, че имате високо кръвно, с известни усилия можете да преодолеете проблема.

При такава диагноза е необходимо да внимавате с количеството консумирани лоши мазнини. Намалете и солта.

Опитвайте се поне три пъти в седмицата да спортувате. Ако сте с наднормено тегло – започвайте да отслабвате под лекарско наблюдение. Имайте в предвид, че резултатите няма да бъдат мигновени. В повечето случай килограми се качват бавно и е най-здравословно при правилен подход бавно и да се топят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати