Гъбички нападат в горещините

Гъбички нападат в горещините
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Лятото e сезонът на инфекциите. Разумът трябва да надделява, за да се предпазим от опасностите, които крият горещите дни. А за никого не е тайна, че водните изкушения могат действително да се превърнат от радост в кошмар.

Най-честите зарази, които се пренасят при посещение на басейни или при почивка на море са летен грип, гъбични инфекции, полово-предавани болести, стомашно-чревни инфекции.

Силният сърбеж е сигнал за гъбички. При заразяване с гъбички се появяват оплаквания от силен сърбеж, парене, лющене и нацепване на кожата.

Лечението е продължително, обикновено гъбичните инфекции са упорити и излекуването им изисква време. В случаите, когато се ползва шезлонг или се ляга на пясъка или върху земята, трябва да се постила хавлия, за да се избегне заразяване на кожата с болестотворни микроорганизми и гъбички.

Тъй като влажните и топли места са благоприятни за развитието на гъбичките, можем да се заразим при ходене боси по настилката или пътеките около басейна.

Затова при излизане от водата трябва добре да се подсушат краката с хавлиена кърпа и особено между пръстите и да се обуят сандали, чехли или джапанки.

Не трябва да ползваме джапанките или обувките на друг човек, както и да отстъпваме за ползване своитe. В морето почти няма опасност от заразяване с бактерии или гъби, поради това, че солената вода действа като дезинфектант.

Много важно е да се обръща внимание на малки ранички и драскотини по кожата, които могат да се замърсят. Хлорът във водата може да намали съпротивителните сили на лигавицата, в резултат на което да се получи вагинално гъбично възпаление, последвано от неприятно течение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати