Натурални средства против депресията

Натурални средства против депресията

Ако на настроението ви влияят такива промени на времето като дъжд или буря, смяната на сезоните, най-вероятно изпадате в състояние познато като депресия.

Недостигът на слънце предизвиква сериозно понижаване на нивото на серотонин – едно от веществата в мозъка, отговарящо за доброто морално самочувствие.

При недостиг на този елемент, нашия разум лесно се потапя в лошо настроение. За щастие има няколко хитри начина за да надхитрим природното явление.

За да вдигнем тъмните облаци на депресията ни трябва повече светлина. Ако живеете в някой голям и добре осветен град е достатъчно вечер да се разходите по улицата, но има и друг начин – специално устройство, в което има разноцветни лампички, покрити с бяло матово стъкло – така наречения лайт-бокс.

Натурални средства против депресията

Наслаждавайте се всеки ден на шоколад. Това наистина действа – няколко блокчета шоколад дневно ще прогонят депресията.

Той съдържа естествения невротрансмитер, който оказва влияние върху центровете на удоволствието в мозъка и повишава настроението, химическия продукт наречен фенилетиламин. Той стимулира изригване на ендорфини, наречени още хормони на щастието.

Отидете на риба, това само по себе си е съединяване с природата. А ако в резултат хванете и улов, това ще ви донесе порция полиненаситени мастни киселини омега 3 или иначе казано рибено масло.

Хората, приемащи с храната си повече Омега 3-мастни киселини, могат по-добре да контролират емоциите си. Ако риболовът не ви влече можете да си устроите пикник или да си организирате почивка сред природата на палатка или в някоя хижа.

Природата ще ви успокои, ще прогони депресията и ще ви зареди с нова енергия, а и откритите пространства предлагат в допълнение много слънчева светлина, която също ще ви помогне в борбата с депресията.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати