Лечебната сила на живите кристали

Мечтаене
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Морските алги, известни още като живи кристали, японски (захарни, китайски, кефирни) гъби отдавна са познати и широко използвани в традиционната източна медицина.

Водата от морските алги и била използвана азиатските страни за лечение на стомашни неразположения, хипертония, нервни болести и проблеми с бъбреците, а външно – за кожни заболявания.

Живи кристали

Тези странни на вид гъби са наречени живи кристали заради специфичния си външен вид, който силно напомня на минерал. Полезните им свойства се проявяват когато са оставени да се размножават и да се хранят във водна среда.

Най-важното, което трябва да запомните при отглеждането на тези лечебни гъби е в никакъв случай да не допускате да имат контакт с метал.

Най-подходящите съдове за съхранението и размножаването им са стъклени буркани, които за удобство можете да покриете с пластмасови капачки или чинийки. Приборите, с които си помагате непременно трябва да бъдат дървени или пластмасови.

За да се радвате възможно най-дълго на живите кристали трябва да полагате грижи за правилното им съхранение. Оптималното количество лечебни гъби за един стандартен стъклен буркан от 620 мг. е около три супени лъжици.

Когато количеството на кристалите нарасне е добре да ги разделите в няколко отделни съда.

Кефирна гъба

Задължително всеки ден по едно и също време водата на алгите трябва да се сменя, като за целта ги прецеждате през пластмасова цедка. Добре е да използвате целебната течност веднага, защото губи голяма част от лечебните си свойства ако престои.

Използвайте възможността при смяната на водата добре да изплакнете както съда, в който ги алгите така и самите тях. Най-добре ги поставете за няколко секунди под хладка течаща вода.

Някои от хората, които ги отглеждат споделят, че водата на животворните кристали става още по-лековита ако към водата, в която ги държите добавите 4-5 лъжици захар и няколко стафиди, или други сушени плодове.

Оставяте ги 24 часа на стайна температура и пиете получената течност. Водата се сменя всеки ден по едно и също време, а стафидите или другите изсушени плодове веднъж седмично.

Приготвената по този начин лечебна течност не е подходяща за консумация от диабетици, поради голямото съдържание на захар.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Анна
Анна
07.02.2016 16:11
Подарявам морски алги.0883300350-Анна
0
0
Борис
Борис
23.05.2014 00:22
Що за дивотии?Вижте в материала предпоследното изречение:Оставяте ги 24.....Водата се сменя всеки ден....Ей,луди хора имало,има и ще има,но чак пък СБЪРКАНИ?
0
2
sasha
sasha
13.05.2014 21:45
Здравейте! Казвам се Саша. От Добрич съм.

Разбрах, че имате гъби алги (течни кристали). Много спешно ми трябват. Моля Ви написете ми имел с тел за връзка, ако можете да ми продадете или с тел на някого на когото сте давали от кристалите. 0897 902 883.

Благодаря Ви предварително!
0
0
оп
оп
04.03.2014 01:56
това на снимките е кефир, а не морски алги японски кристали
5
0