Медните гриви и техните ползи

Медните гриви и техните ползи

Медните гривни са често срещани още при древните общества и имат невероятни ползи за здравето. Носени от фараони, индийски раджа, китайски императори, персийски царе, Александър Македонски и още толкова много други, медните гривни имат повече от просто козметични свойства. Всъщност, материалът от който са направени тези гривни не може да се сравнява дори с месинг (който представлява комбинация от мед и цинк), нито с злато или сребро. Защо медните гривни са били толкова популярни тогава?

Медта се е използвала от всяка цивилизация, която е имала достъп до нея като лекарство и профилактично средство. Историята на цивилизацията е и историята на използването на мед. Медните гривни буквално са били носени от всяка велика цивилизация.

В едно проучване, направено в Клиника Майо през 2002 г. е установено, че като цяло (над 75%) при всички хора с артрит и ревматоиден артрит, болките намаляват, а понякога дори изчезват просто от носенето на гривна, изработена от чист мед. Не е тайна, че медта е най-добрият проводник на електричество и кожата е толкова входна врата към тялото на човек, колкото и бариера. Микро дози мед навлизат в тялото и укрепват имунната система и тъй като има постоянен допир с кожата, медта навлиза тогава, когато е необходимо (а не както медта, приемана като хранителна добавка).

Медните гривни също така отделят основни и молекулярни вибрации и други физически явления, такива като ефекта корона на краищата на гривната. Тези вибрационни излъчвания изглежда да предават някои лечебни ползи. В случаи на телесни болки поради някои състояния на ревматоиден артрит, те са наистина много ефективни.

Съществуват и други ползи от носенето на медни гривни, позволяващи директното усвояване на мед от кожата, а именно:

- Медта се свързва с ензими и помага в преобразуването на хемоглобина в еритроцити, помага при формирането на колаген за изцеление на рани и ката цяло подобрява функционирането на организма;

- Медта може да бъде абсорбирана различно от инфекциозни микроорганизми и по този начин се явява като отрова тях (като например бактериите Staphylococcus aureus);

- Медта е известно, че оптимизира използването на желязо и цинк в имунната система;

- Усвояването на мед чрез кожата може да регулира скрития дефицит на мед и може да помогне за оптимизиране резистентността на организма към болести;

- Медта се конкурира с токсичните минерали при усвояване и физиологична употреба, като по този начин намалява вредното им въздействие и увеличава вероятността да бъдат отстранени;

Медните гриви и техните ползи

- Доказано е, че при анемични и болни хора, медта отговаря с транс-дермално снабдяване, което дава мощен тонизиращ и имуно-защитен ефект.

Вярно е, че носенето на медна гривна може да доведеде до обезцветяване на кожата, която е в допир със синьо-зелената мед. Все пак, тази промяна в цвета може да се измие със сапун и вода в течение на един ден или два, както и не съществуват доказателства, че това вреди на кожата.

Като цяло носенето на медна гривна няма други странични ефекти, освен положителните и желани такива.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати