Облекчете кашлицата с инхалации

Инхалации

Инхалациите са добре познати на повечето от нас още от детските ни години. Това обаче съвсем не означава, че днес те са забравени. Този универсален метод за лечение продължава да бъде предпочитан в борбата в кашлицата и хремата, а причината за това е съвсем проста - парите атакуват точно там, където трябва, без да имат странични ефекти като антибиотиците.

За да облекчите кашлицата, можете да направите инхалация със смес от една супена лъжица невен, една супена лъжица лайка и една супена лъжица жълт кантарион. Поставете сместа в дълбока купа и я залейте с три чаени чаши гореща вода. Внимателно застанете над купата с течността и покрийте главата си с кърпа. Започнете да вдишвате и издишате през устата, така че парата да достигне до проблемните зони. След това седнете и починете.

Вариант също така е да направите инхалация с вода и етерично масло. Налейте гореща вода в купа и сипете 4-5 капки масло от босилек. Ако не можете да откриете такова, го заменете с масло от чаено дърво или босилек. Застанете над съда с водата и направете инхалацията, а после починете.

Липов цвят

Опитайте и инхалация и с липов цвят. Залейте една супена лъжица липов цвят с една чаена чаша гореща вода. Застанете над съда с течността и отворете уста. Вдишайте и издишайте, така че парите да си свършат работата. След 2-3 минути спрете и си починете известно време.

Инхалация може да се направи и със смес от една супена лъжица риган и една супена лъжица мащерка. Билетата се заливат с 500 мл гореща вода. Отделената пара се използва за инхалации по описания вече начин.

Когато правите инхалации, трябва да имате предвид някои особености. Всяка процедура се прави около 60-90 минути след хранене, като нейната продължителност може да е между 2 и 8 минути. По време на сеанса болният трябва да е концентриран в начинанието си и да не отвлича вниманието си с разговори, тъй като може неволно да се опари.

Добре е по време на процедурата да държи очите си затворени. След инхалацията не бива да се приемат напитки и хранителни напитки поне един час. Желателно е също така през това време болният да не говори. Инхалациите могат да се правят 2 пъти дневно поне няколко дни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати