Заради коронавируса: Правилните предпазни мерки при секс

Секс при коронавирус

Тъй като коронавирусът се разпространява и правителството призовава всички хора да се включат в социално дистанциране и спазване на карантина, възможностите как и кога можем да правим секс, се променят.

Центровете за контрол и предпазване от коронавирус препоръчват хората да стоят на разстояние най-малко метър и половина един от друг, освен ако не живеят с партньор или друг член на семейството.

Това разстояние със сигурност ограничава възможността за физически контакт с близък човек, който не е част от домакинството ни, което означава, че запознанствата - случайни или не - са много ограничени за неопределено време.

И тъй като изследванията показват, че докосването е полезно както за нашето физическо, така и за психическо здраве, тези необходими предпазни мерки не са нищо друго освен за онези, които жадуват за това ниво на интимност, но им се отказва в името на по-голямото благо.

Но дори и за тези, които прекарват повече време от нормалното с партньорите си, динамиката е по-сложна. За някои това е добре дошло разсейване, но за други тревожността от ситуацията прогонва интимността и е причина за ниско либидо. Сексът при пандемия от коронавирус може да бъде чудесно средство за облекчаване на стреса.

Ниско либидо заради пандемията

Но ако изпитвате отвращение към секса в този момент, независимо дали е с партньора си или със себе си, знайте, че и вашата реакция е съвсем нормална и е предизвикана от стресовите условия, в които всички живеем. Няма един "правилен" начин да се справите с безпрецедентни моменти като тези.

Многобройни проучвания са установили, че повече хубав секс се равнява на по-малко стрес, а липсата на секс може да допринесе за депресия и по-ниско чувство за собствена стойност.

Ако сте сред тези, които имат желание за секс по време на пандемия от коронавирус, това може да бъде приветствено съобщение на фона на почти постоянен цикъл на новини за от вируса и реакцията на правителството към него. Това, че живеете с любим човек, също не означава, че не можете да станете самотни.

Ако човекът, с когото общувате, е партньор, с когото планирате да прекарате времето си за самокарантина, постарайте се това да е някой, който не би могъл да ви зарази несъзнателно, или когото несъзнателно бихте могли да заразите. От там нататък, за вас важат всички предпазни мерки при коронавирус, които се предписват, и остават отговорността и удоволствието.

Ето и някои по-конкретни мерки за предпазване от коронавирус по-време на секс:

Взимайте си душ

1. За препоръчване е да правите секс само с интимен партньор, с когото споделяте общо домакинство. Всякакви срещи (било то случайни или не) са рискови във време на карантина.

2. Погрижете се по време на секс върху тялото ви да няма дрехи или бельо, с които сте били навън. Винаги взимайте душ преди и след секс.

3. За да избегнете нежелана бременност, използвайте презервативи и противозачатъчни. Имайте едно наум за секс играчките - сигурни ли сте, че са напълно чисти и дезинфекцирани?

4. Не правете секс с партньора си, ако някой от двамата проявява симптоми на коронавирус. Или е имал контакт със заразени хора.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати