Петинг – изкуството на докосването

Петинг – изкуството на докосването

За петинга като техника за сексуално удоволствие се знае много по-малко, отколкото за другите възможности за сексуално задоволяване. Това, което днес наричаме петинг, широко се е практикувало още в античните времена.

Майсторството на жриците на любовта се е определяло от техните умения да доведат мъжа да екстаз, без да осъществяват сношение или стимулация на гениталиите.

Куртизанките са могли да докарат партньора си до оргазъм само с едно докосване. За постигането на този резултат момичетата са се обучавали в така нареченото изкуство на евокацията.

Евокацията е докосване на определени части от тялото, днес наречени ерогенни, което води до екстаз. Но знанието на зоните не е било достатъчно – всяка жрица знаела стотина – основно внимание се отделяло на изработването на техниката на докосването.

Петинг – изкуството на докосването

С помощта на упражнения куртизанките са концентрирали цялата си сексуална енергия във върха на пръстите и й е било достатъчно едно докосване до тялото на любовника, за да го преведе през всички кръгове на сексуалнятя наслада.

За съжаление тайните на куртизанките са отдавна изгубени и едва ли сега някой е в състояние да направи тези чудеса с партньора си.

Днешните петингъри за получаване на сексуално удовлетворение използват по-наситена техника. Съществуват три вида петинг – некинг, повърхностен и дълбок пекинг.

Некингът включва докосвания и ласки в областта нагоре от кръста. Естествено, до доведеш партньора си до оргазъм без генитална стимулация е изключително трудно.

Тук се набляга на стимулацията на ерогенните зони под пъпа, с език, устни, ръце, коса и гърди. Успехът зависи от силата на сексуалното влечение на партньорите и чувсвителността на ерогенните им зони. Той се използва по-успешно от хиперсексуални партньори.

Същността на повърхностния петинг е в това, че ласките се осъществяват, без да има нужда от събличане. Дрехите в този случай изострят тактилните усещания при интимен контакт и засилват сексуалната възбуда.

Тъй като това е трудно постижимо с ежедневни дрехи, петингърите използват специален гардероб. Той трябва да отговаря на някои изисквания – дрехите да са от платове, предизвикващи приятни усещания: коприна, сатен, шифон, те трябва да стимулират еротичното чувство. За по-голям ефект дрехите могат да се навлажнят с вода.

Дълбокият петинг изисква ласки по голо тяло. Използват се всички части на тялото, включително и гениталиите. Особено ревностните петингъри избягват стимулирането на гениталиите или го практикуват по нетрадиционни начини.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати