Женският оргазъм – ключът към добро здраве

Оргазъм при жените

Що се отнася до това, което учените могат да кажат, ние сме едни от малкото женски видове, които изпитват някаква форма на оргазъм и удоволствие от полово сношение. Защо човешките същества са създадени, така че да изпитват оргазъм? Никой не знае.

Може би приятните спазмите помагат за придвижване на сперматозоидите през репродуктивния тракт, може би помагат на жените да се чувстват по-близо до своите партньори. Но както всяка жена, която някога е имала оргазъм, можете да кажете на 100% - страхотно е!

Женският оргазъм – ключът към добро здраве

Въпросът е, че оргазмът е истинско удоволствие. Отвъд блаженството се оказва, че оргазмът бележи някои неочаквани ползи за здравето благодарение на освобождаването на окситоцин и ендорфини, който той предизвиква. Тези „добри” хормони допринасят за спокойствието, топлината и близостта, както и помагат да се намали стресът и да се борим с болката и дебнещата депресия.

Проблемът идва, когато оргазмът се превръща в цел, а не в бонус към едно приятно събитие. Цифрите се различават по отношение на това колко жени са в състояние да достигат до оргазъм редовно. Едно проучване от бащата на сексуалните аспекти на живота, Алфред Кинси, установи, че една на всеки четири жени не е в състояние да достигне оргазъм по време на първата година от брака, а до 47 на 100 от жените, които са женени от 20 години, почти винаги достигат до оргазъм.

Кинси предполага, че за щастие по-голямата част от жените (приблизително 90%) са в състояние да изпитат оргазъм по някакъв начин в някакъв момент от живота си.

Други проучвания и изследвания, в които участват над 100 000 жени, стигна до заключението, че между 53 и 63 процента от жените достигат до оргазъм през по-голямата част от времето, като не е задължително чрез полов акт.

А ето и кои са най-важните ползи за здравето от редовния оргазъм.

Оргазмът облекчава напрежението!

Ускореният пулс, повишаването на притока на кръв и мускулната плътност, свързани със сексуалното удоволствие - всички те идват с релаксиращ оргазъм, който довежда до процес на облекчаване на напрежението, натрупано в нервната ви система.

Оргазмът ще ви помогне да спите по-добре

Оргазмът ви помага да спите по-добре

Докато оргазмът при мъжа е последван от бърз спад на кръвното налягане и внезапна релаксация, ефектът върху жените е по-прогресивен, но не по-малко важен. Оргазмите действа като естествено успокоително. Те стимулират освобождаването на ендорфини, което действа успокояващо.

Оргазмите намаляват апетита за нездравословна храна

А понякога и за цигари. Сексуалната стимулация активира производството на пенетиламин - един вид естествен амфетамин, който регулира апетита ви. Така че, преди да се нахраниш предобре, може би трябва да минеш през спалнята с половинката. Оргазмите горят калории, при това стотици

Оргазмът е естествено болкоуспокояващо

Оргазмът може да работи като естествен лек при управление на болката.

Ако някога сте забелязали, че забравяте за главоболие или мускулни спазми по време на мастурбация или секс, то вече знайте, че това не е просто психологически феномен. При оргазъм се освобождават ендорфини (природни съединения, които са в близост до морфина) от тялото ви и те могат да повишат толерантността на болката с 70% по време на оргазъм.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати