ezine.bg»Статии»Интимно»Всяка жена носи ДНК от бившите си?

Всяка жена носи ДНК от бившите си?

ДНК
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Учените установиха интересна закономерност. При проведени изследвания на жени те откриват в тялото им наличието на Y-хромозомни гени в кръвта. На пръв поглед това е невъзможно, тъй като Y хромозомите принадлежат на мъжете.

Първосигналният отговор на въпроса защо тези клетки се откриват и у жени, е бременността с дете от мъжки пол. Отдавна известно е, че всяка жена, която е родила, носи клетки от зародиша в кръвта си. Те на практика оставят в тялото и органите ѝ завинаги, дори бременността да е била прекъсната.

Състоянието е познато в науката с термина микрохимеризъм, кръстено на древногръцката химера - митично огнедишащо чудовище, получено от части на трите животни - коза, лъв и змия.

До тук няма нищо странно и с микрохимеризма се обяснява наличието на Y-хромозоми при жените, носили в утробите си синове. Необяснимото идва от това, че в кръвта и на тези, които не са имали подобна бременност, също присъстват мъжки клетки.

Любов

С решаването на загадката се заема имунологът Фред Хътчинсън, работещ към института Caner Center още през 2004 г. Той подлага на изследване 120 жени. Те са разделени на четири групи - според историята на бременностите си. Първа група имат само дъщери, втора имат едно или две помятания, трета са извършвали аборт, а четвърта никога не са раждали преди.

Очаквано, значително наличие на мъжки микрохимеризъм се забелязва във втора група. Той обаче присъства в немалки дози и в другите групи – по 8% в първа група, 22 % са за втора, 57% - в трета, и 10 % - в четвърта. Поради това учените предполагат за наличието на друг източник на микрохимеризъм като помятане, изчезнал мъжки близнак или самия сексуален акт.

Най-логичното заключение, до което достигат учените е, че тялото на жената има способността да запазва спомен от всеки партньор. Посредством половия акт има голяма вероятност в тялото на жената да попаднат мъжки гени и ДНК, които да циркулират в кръвта ѝ или да се прикрепят към други клетки в различни органи.

Те остават там до края на живота ѝ и представляват един своеобразен отпечатък от любовната ѝ история. Това е буквалният израз на твърдението, че вземаш частица от всеки човек, с когото спиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати