ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Интересни факти за бебетата

Интересни факти за бебетата

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Бебе
Практична и функционална чанта-раница за майки
Препоръчано за теб:
Практична и функционална чанта-раница за майки
58.00 лв.
Виж ››

Мъжете, които са подложени на силен стрес, имат по-малка вероятност да имат момче, отколкото тези, които живеят сравнително спокойно.

Сред странните факти за бебетата е, че до седмия си месец бебето диша само през носа, както и повечето бебета на бозайниците. Бебето на един ден има по силен захват на ръката от бебе на един месец.

Новороденото бебе, което много често е със сини очи, след това променя очите си и те много рядко могат да останат сини. Новороденото бебе различава зеленото и червеното, но не вижда синьото.

По неизвестни причини децата, които са заченати през студените месеци, имат много по-мощен интелект в сравнение с децата, които са заченати през по-топлите месеци от годината.

Кърмене

Колкото повече деца има една жена, толкова е по-малка вероятността следващото й дете да е момче. Не е ясен механизмът на това явление, но последните деца в семейството обикновено са момичета, при наличие на много братя и сестри.

Едно на всеки две хиляди бебета се ражда с един поникнал зъб. По принцип бебетата се раждат без зъби, за да се избегне болката при кърмене и да се намали вероятността майката да остави детето без мляко.

Странен е фактът, че много диктатори са се появили на бял свят с един поникнал зъб. Това са римският император Юлий Цезар, френският император Наполеон, Мусолини и Хитлер.

Възможно е те като деца да са били лишени в ранна детска възраст от мляко и любов и това може да е отключило след време маниакалното желание за придобиване на власт над целия свят.

Бебетата интуитивно преценяват кой човек е добър и кой - не. Те усещат кой може да им стори зло и кой им желае доброто, затова плачат, когато има близо до тях човек, който по тяхна преценка е враг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest