Kак да подготвим бюста си за кърмене

Кърмене

Ако никога не сте кърмили, то сигурно идеята за това как да подготвите бюста си за кърмене ви изглежда странна и налудничава.

Кърменето, често се оказва предизвикателство за новите майки. Въпреки цялата болка и дискомфорт, който ще изпитвате, ако току що сте започнали да кърмите своето бебе, това преди всичко се оказва едно страхотно преживяване за майката и детето.

Ако една майка се подготви за този момент още преди да е завършила бременността ѝ, това може да не се окаже точно така. За да намалят болезнеността на зърната по време на кърмене, бъдещите майки могат да направят някои неща, за да бъдат подготвени.

Научете всичко свързано с кърменето, ако е нужно посетете някои от курсовете, които се предлагат за бъдещи майки. Така по-лесно ще се справите с психологическата бариера и най-малкото ще знаете как да кърмите правилно. Стресът от това ново за вас начинание, може да ви обезвери и да направи кърменето по-трудно.

Споделете с вашия лекар, че имате желание да кърмите за да може той да ви прегледа и ако зърната ви са плоски или обърнати да ви посъветва какво да правите. За да суче ефективно вашето бебе, то трябва правилно да се възползва от зърната ви.

Плоските или обърнатите зърна, могат да попречат на бебето да засуче или да направят сукането трудно. Ако вашата анатомия е такава, то си вземете пластмасови чашки, които са направени точно за тази цел.

Кърмене на Бебе

Те ще повдигнат и изправят зърната ви, като ще упражнят натиск върху ареолите, в следствие на което зърната ще заемат формата подходяща за кърмене.

Излагайте гърдите си на въздух и поддържайте зърната си хидратирани. Сваляйте сутиена поне за няколко часа на ден, така зърната ще са в пряк контакт с дрехата която носите и ще се трият свободно в нея, това е много добра стимулация за тях.

Купете си от аптеката хидратиращ гел за зърна, той е специално направен за тази цел и може да ви спести доста главоболия за напред.

Масажирайте гърдите си ежедневно, това е един прекрасен начин да се подготвите за кърменето. Нежно и леко притискайте зърната между пръстите си. Така те ще свикнат с предстоящото предизвикателство.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати