ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Глобяват за неконсумиран брак

Глобяват за неконсумиран брак

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73134
Липса на секс
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
Качество без компромис:
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
56.00 лв.
Виж ››

51-годишният французин Жан-Луи бе глобен в размер на 8.5 милиона евро за това, че не изпълнявал брачните си задължения. Това наказание е на основа на член 215 от Гражданския процесуанел кодекс, според които "Съпрузите непременно трябва да живеят заедно".

Съдът, осъдил мъжа, приема, че в закона се предполагат и сексуалните отношения, като част от брака.

Уникалното правно решение било произнесено в полза на 47-годишна французойка, която подала молба за развод, обвинявайки съпруга си за разпада на брака им, понеже не показвал никаква активност в спалнята и загубил интерес към секса.

Сексуални проблеми

Съдията им дава развод, като за него е обвинен Жан-Луи, но това не било достатъчно на съпругата и тя поискала 10 милиона евро обезщетение за 21 години без секс.

Мъжът опитал да се оправдае с умора и здравословни проблеми. Като цяло съдът ги отхвърли, но намалил размера на обезщетението - от 10 милиона на 8.5.

Импотентност

Подобен процес бе проведен през 2011 г. в Дубай. Жител на Обединените арабски емирства бе осъден да плати 10.99 милиона долара на жена си, заради липсата на секс.

Двамата се женят през 2008 г. и според съпругата мъжът ѝ отказвал полов контакт още през първите месеци от брака им. По-късно тя разбира, че той страда от импотентност и отказва да се лекува. След като и последната й надежда рухва, жената подава молба за развод.

През май 2009 г. във Върховния съд на Кения постъпва искът на Джеймс Кимондо, който настоява за обезщетение заради секс бойкот от страна на кенийски жени, чрез който те се опитвали да привличат вниманието на политически лидери.

Съпругата на Джеймс също била участник в този бойкот, а липсата на секс донесла на Кимондо психически тормоз, стрес, болки е гърба и липса на конценрация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати