ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Семейното ложе заплашва мира

Семейното ложе заплашва мира

Хъркане

Наспивате ли се, когато сте заедно с половинките си с семейната спалня? Не? Взимайте нужните инструменти и разделяйте ложето на две!

Споделянето на едно легло от семейните двойки не им предвещава нищо добро, смята британският учен Нийл Станли.

Най-елементарните кавги избухват заради Кога най-после ще спреш за хъркаш като дъскорезница? или Освен кожа нямам и козина, престани да ми крадеш одеялото!

Но това не е всичко. При хора, които спят заедно, смущенията в съня са повече с 50%, отколкото когато същите индивиди спят по отделно.

Това пък води след себе си куп последствия, недобри за здравето на човек. Лошият сън може да причини депресия, сърдечни заболявания, удари, белодробни проблеми. А в някои случаи завършва дори с развод.

Спане

Самият д-р Станли спи отделно от съпругата си. И като потвърждение на твърдението си посочва историята, която твърди, че двата пола никога не са спали заедно. Допреди 19 век обаче!

Когато нахлува модата мъжете и жените да споделят едно легло и то заради Индустриалната революция. Тогава градовете започват да преливат от хора и тъй като нямало място за всички, започнали да нанкат по двама в креват.

Станли добавя, че някога в Рим поданиците и поданичките на императора използвали съпружеското ложе само за секс. За сън си имали други самостоятелни легла.

Нийл Станли обаче предупреждава, че теорията му не бива да се приема като задължителна. Ако отдавна спите заедно и нямате никакви проблеми, то няма нужда да променяте навиците си. Всички знаем какво е да се погушкате, казва той.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати