ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как да разберем, че не сме готови за брак

Как да разберем, че не сме готови за брак

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Брак
Moп с кофа с двойно действие
Практичен аксесоар за вашия дом:
Moп с кофа с двойно действие
72.00 лв.
Виж ››

Почти няма жена, която да не си е представяла каква ще е роклята ѝ в деня на сватбата. Дори тези дами, които нямат никакво намерение да се омъжват, вече са скроили наум булчинската рокля.

Причината за това е че родителите на повечето жени, които все още не са омъжени, постоянно ги атакуват с подсещането, че вече им минава времето и ще останат стари моми.

Е, има и друга причина и тя е в романтичната представа за сватбения ден, в който всички погледи са приковани към бляскавата рокля, сложната прическа и сияещото лице на булката.

Но за да не се стига до проблеми в брака, е добре да направим тази сериозна стъпка, едва когато сме напълно сигурни, че вече сме готови да бъдем част от брачната институция.

Как да разберем, че не сме готови за брак? Този лесен на пръв поглед въпрос всъщност няма толкова лесен отговор. Повечето хора мислят, че са наясно със себе си и с лекота могат да кажат готови ли са за брак или не.

Сватба

На практика това обаче не е съвсем така. За да разберете дали сте готови за брак, си задайте няколко въпроса, които да избистрят вашето отношение към съвместния живот.

Защото бракът започва след бляскавия сватбен ден, а съвместният живот понякога съвсем не е толкова бляскав, колкото сте си го представяли. И въпреки това може да е прекрасен, стига и двамата партньори да проявят достатъчно разум и търпение към недостатъците на другия.

Дали ще напишете въпросите си на лист или просто ще си ги зададете наум, няма никакво значение. Важното е да разберете, че преди да направите сериозната крачка към съвместния живот, е по-добре да я обмислите сериозно, за да не се стига до драматичен развод.

Задайте си въпроса дали сте склонни да търпите до себе си човек, който, колкото и да обичате, може да има много не толкова приятни черти на характера, които още не сте открили.

Запитайте се дали сте съгласни да намалите срещите с приятелите си, за да може в моментите, в които сте свикнали да сте на приятелски купони, да се отдавате на уютни семейни обеди.

Не е маловажен и въпросът с отглеждането на децата, които са част от брака. Често младите родители започват да се карат за това кой да поеме нощното хранене на бебето, след това кой да кара сутрин детето в детската градина или на училище. Не са рядкост и споровете за това кой прави повече за хлапето и кой го възпитава по-добре.

Шастие

Нерядко възникват драми на тема ревност, недостатъчно добро почистване на дома или готвене, а също така заради всякакви дребни битови неуредици. Това често може да доведе до край на брака, независимо колко дълго е продължил.

Така че, преди да се вречете в любов и вярност на някого, който ще стане ваша законна половинка, помислете можете ли да направите компромис с всичко това, което може би предстои.

Защото има и приятни изключения, когато двамата партньори постигат такава хармония, че никога и за нищо не се спречкват и имат еднакво мнение по всички въпроси.

Ако обаче вие все още сте настроени за купони в петък вечер с приятели, а авантюризмът във вас е повече от желанието ви да свиете семейно гнездо, може би все още не сте готови да кажете официално Да на любимия си човек.

Но с брак или без брак вашата връзка може да се окаже достатъчно стабилна, че да издържи на предизвикателствата и изпитанията на времето. Важното е да показвате всеки ден на човека до себе си колко е важен за вас и колко много го цените и обичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати