ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Да предпазим бебето от подсичане

Да предпазим бебето от подсичане

Бебе

Нежната бебешка кожа има нужда от специални грижи. Подсичането е често срещан проблем при бебенцата и малките деца, но той може лесно да бъде овладян с няколко ефикасни средства. Преди да се спасите от подсичането, да разгледаме защо се появява това зачервяване.

Възможно е вашето бебче да се е подсякло, заради претопляне на тялото – това се случва, когато потните жлези не са успели да реагират на високата температура на тялото и започват да задържат влага в кожата. Понякога това може да причини сериозни проблеми (бактериални инфекции например), понеже се образува влажна среда, благоприятна за различни микроорганизми.

Причините за претоплянето може да бъдат климатичните условия или пък прекалено многото дрехи, с които е облечено мъничето. Ако това е така, по гънките на краката и ръцете, около гениталиите, на врата, под мишниците са се образували червени пъпчици, в които има прозрачна течност.

Ако бебето се е подсякло от пелените, подсичането ще бъде само в памперс зоната. Причината за това зачервяване е продължителното съприкосновение на бебешката нежна кожа с урината.

Как да предпазим бебето от подсичането?

На първо място, обличайте детенцето с подходящи за сезона дрехи – не слагайте и прекалено стегнати дрешки, които обвиват телцето му. Кожата трябва да може да диша, за да се абсорбира влагата.

Хубаво е у дома да следите температурата и да проветрявате помещението често – не е желателно бебето да стои на влажно и горещо място. Ако кожата се е зачервила, сложете на мястото нежен крем, подходящ за бебешка кожа.

Редовно следете дали памперсът не е напълнен и не му е време за смяна. Има определена последователност, която трябва да се спазва – първо измивате, после подсушавате, следва намазване с крем. Има достатъчно кремчета при подсичане – могат да се използват при почистена и подсушена кожа.

Паниката е излишна – нежната кожа на бебето може да се подсече, но зачервяването ще мине, ако се третира с правилните бебешки продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати