Проблемите, които винаги разрушават връзките

Семейни проблеми

Психолози от Вашингтонския университет са установили, че има 4 основни конфликта, които се проявяват в една връзка и могат да я разрушат. Тези проблеми са наречени от експертите 4 конника.

Проблемите са дефинирани като непродуктивни действия, продиктувани от негативни емоции, на които хората лесно се поддават. Изчисления на американските психолози са показали, че тези 4 причини са довели до края на 93% от връзките.

Изследователите са проучили връзките на над 1 милион души преди да стигнат до заключението. Те смятат, че появата на тези 4 конника влияят деструктивно на една любовна връзка.

Скандал

Критичност

Тук изследователите казват, че има съществена разлика от конструктивната критика и от склонността да съдим и унижаваме партньора си.

Изрази от рода Свършил си ужасна работа и В нищо не те бива създават напрежение в една връзка и са главен виновник за отдалечаването на партньорите.

Неуважение

Неуважението чрез коментари или действия наранява както единия, така и другия партньор. Подобна форма на поведение според психолозите свидетелства за липса на интерес у човека, който се държи с презрение към половинката си.

Вероятно той се чувства като затворник в тази връзка и не изпитва топли чувства към партньора си. При другия човек, който е жертвата на това отношение, също се появява неуважение, а това със сигурност ще разруши връзката.

Безотговорност

Проблеми във връзката

Когато един човек не поема отговорност за собствените си действия и думи, а непрекъснато търси оправдания за случилото се, също влияе негативно при създаването на стабилна връзка.

Вечната отбранителна позиция е виновник за нестихващата тревожност и напрежение между двама души. Това пречи да се разбере другата гледна точка и да се намери среден път за разрешение на проблема.

Липса на комуникация

Преградите в общуването е четвъртата основна причина, която може да доведе до края на една връзка. Мълчанието и емоционалната дистанция водят до постепенна изолация на единия и другия партньор, което в крайна сметка води до раздели.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Loni
Loni
10.05.2015 15:38
ili zaradi parite i 3 i pove4e lica kogato se namesqt
0
0