Трите най-големи трудности пред самотната майка

Самотна майка

Все по-често срещано явление са самотните или разведени майки. Добре е преди да се реши на тази стъпка, всяка жена да е наясно с трудностите, пред които ще се изправи.

Изпитанията в този период са част от пътя, който ще трябва да извървите. Важното е да не се отчайвате и винаги да продължавате с гордо вдигната глава. Има три критични момента, с които неминуемо ще се сблъскате и ще трябва да се справите по-най добрия начин.

Останалите родители

Понякога ще ви е трудно да се справите с новия си статут – самотна майка. Ще ходите сами на родителските срещи и рождените дни и всеки път ще се сблъсквате със семейни двойки. Не мислете, че детето се чувства наранено от липсата на баща. Новото ви призвание е да станете по-комуникативни и жизнени. Това ще помогне както на наследника ви, така и на вас самите.

Традиционното семейство и празниците

Никога няма да имате такива. Ако сте се разделили наскоро с бащата на детето, или него никога не го е имало, оттук нататък пред вас стоят всички онези семейни празници, които ще отбелязвате като несемеен родител.

майка

Често това върви ръка за ръка с тъга и гняв. За да не се стига до крайности и депресии, една добра идея е да промените традициите. Отидете с детето на почивка и посрещнете повода там, създайте си свои традиции и не се съобразявайте с установените. Сега вие сте господар на случващото се в живота ви.

Родителите на бащата

За съжаление, при раздяла с партньора и наличието на дете, е наложително да запазите прилични отношения със семейството му. Роднините по бащина линия в повечето случаи вземат страна в спора, което допълнително утежнява положението.

Един добър съвет към всяка самотна майка, е тя да запази добрите отношения с тях в името на детето. Дори да сте в положение на взаимна неприязън. Наследникът ви е част и от тяхната фамилия и е наложително да остане в контакт и с роднините на бащата, колкото това да не ви е приятно. Ако получавате издръжка, влошаването на тези отношения също няма да ви е от полза.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати