Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

4 от 4 Снимки

Колко мързелив сте


Някои хора ходят на фитнес всяка сутрин, а други гледат на ходенето от дивана до хладилника като на форма на физическо натоварване и дори изпитание. Ако последното ви звучи познато, вероятно сте наследили мързеливостта си.

Изследванията показват, че нашата ДНК определя колко активни сме физически и как телата ни се справят с натоварването, благодарение на гена FHHgY. Опити върху лабораторни плъхове показали, че въпросният мързелив ген се предва до 10 поколение напред в родословната линия.

Казано е, че ние сме усъвършенствани копия на нашите родители. За добро или лошо наследяваме много неща от тях. Това често се вижда на пръв поглед, но още по-ясно личи в нашата ДНК.

Косата, цветът на очите, височината и формата на нашите носове обикновено могат да се видят в единия или и двамата ни родители. Здравословни проблеми като високо кръвно налягане или психични заболявания също имат наследствен фактор. Най-често срещаните в нашата генетика черти са физически.

За разлика от физическите проявления на наследствеността, склонни сме да вярваме, че начинът, по който се държим, и нашите лични предпочитания произтичат от средата, в която сме израсли, начин на живот и опит. В действителност, генетиката играе важна роля и в тези фактори.

Не вярвате? Ето няколко черти в характера, за които можете да благодарите (или да обвинявате) вашите родители.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати