Как да премахнем ефективно бактериите от хладилника?

Почистване на хладилника

Хладилникът е светецът в кухнята, така че всичко в него трябва да бъде перфектно. За да бъдем по-точни, той трябва да е идеалният набор на продукти с безупречна чистота и разбира се - с липса на миризми в него. За една добра домакиня е важно в хладилника ѝ да цари безупречната чистота, което обаче не е гаранция за това, че в хладилника няма да има миризми. И често това е въпрос № 1 - как да се отърват от неприятната миризма в хладилника?

Най-простите и ефективни начини за справяне с неприятните миризми в хладилника са на разположение на всяка домакиня. Това са вода, сода за хляб, оцет или амоняк и обичайните миещи препарати. За да не се смесват миризмите в хладилника помежду си, трябва да опаковате продуктите. Затова са най-подходящи затварящите се кутии и специалните обвивки за храна.

Не забравяйте за нетрайните храни - те не само ще станат източник на неприятна миризма, но ще допринесат за размножаването на патогенни бактерии.

Необходимо е да избършете хладилника поне веднъж седмично или да го измиете напълно – поне веднъж месечно. Когато миете хладилника, не трябва да използвате същите средства, както при почистването на апартаментите, особено тези с прекалено ароматен мирис. В противен случай продуктите могат да поемат от синтетичната миризма.

За да поддържате хладилника свеж и чист възможно най-дълго, можете да използвате този трик: оставете отворен пакет от обикновена сода за хляб на вратата - тя поглъща миризмата. Една опаковка е валидна най-малко един месец, т.е. до следващото пълно почистване на хладилника. За да се предотврати появата на миризма на плесен, продуктите трябва да се поставят във вече измития, проветрен и много добре подсушен хладилник.

Сода и оцет за почистване на хладилника

Ако все пак остане миризма въпреки взетите необходими мерки, тогава трябва да използвате този доказан метод в действие: разредете 1:1 оцет и вода (можете да разредите 1 с.л. течен амоняк в 1 литър вода), предназначени за измиване на хладилника.

За да затвърдите ефекта, поставете една стъклена чаша от разтвора към вече заредения с продукти хладилник в продължение на няколко часа.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати