Какви са предимства на гранулираната храна за кучета и котки

Гранулирана храна за кучета и котки

Ако сте се интересували от препоръките за хранене на кучета и котки, които ветеринарните специалисти дават, то вероятно знаете, че за да имате щастлив и здрав домашен любимец, неговото меню трябва да съчетава суха и мокра храна.

Под първия вид се разбира гранулираната храна за кучета и котки, а към втората категория спадат месните хапки в сос, пастетите и всякакви други сочни храни, които се предлагат на пазара.

Обикновено именно те се услаждат повече на домашните любимци и те ги изпапкват на един дъх. Но ветеринарните предупреждават, че не бива да се разчита само на тях, но и на сухите храни. Вижте какви са предимствата на гранулите за животни и защо всеки стопанин трябва да е зареден и с тях:

Гранулираната храна е полезна за зъбите на животните

Консумацията на гранули действа профилактинчо против натрупване на зъбен камък при домашните любимци. За здрави венци и зъби вашите питомци трябва да дъвчат гранулирана храна или специални дентални пръчици.

Гранулираната храна се съхранява по-лесно

Веднъж отворени, консервираните мокри храни за животни, изискват специална температура за съхранение. Поради този факт някои собственици ги съхраняват в хладилника си. При това положение обаче след това няма как да бъдат предоставени на кучетата и котките веднага. Изисква се първо да се стоплят. А това коства време и усилия. При гранулираните храни този момент липсва и те могат да се съхраняват спокойно на стайна температура, без да изискват специална подготовка при сервиране.

Гранулираната храна е и по-изгодна

Суха храна за кучета

Цената на гранулираните храни е по-изгодна от тази на консервите, пастетчетата и хапките за животни.

Гранулираната храна се продава насипно

Вие пък можете да закупите толкова, колкото ви позволява бюджетът. Освен това можете да я разгледате отблизо на място в съответния зоомагазин и така поне донякъде да проследите за качеството.

Надяваме сте, че сме ви помогнали, изброявайки някои от основните предимства на гранулираните храни. Не забравяйте, че винаги когато ги сервирате, трябва да предоставяте на своя любимец поне една купичка с прясна вода в близост до храната му. Освен това не пропускайте да редувате сухата храна за кучета и котки с мокра такава, която пък е по-полезна за бъбреците на животните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати