Успешно съжителство на две мъжки кучета - ето как!

Съжителството на две мъжки кучета може да бъде проблемно

Когато две мъжки кучета съжителстват под един покрив, агресията и борбата за надмощие между тях е почти неизбежна. Спирането на мъжките кучета от бой е продължителен процес и изисква много търпение и упорит труд. Добрата новина е, че можете да възстановите мира в дома си, ако желаете да положите усилия да коригирате поведението на кучетата.

Вариантът с кастрирането на кучетата може да е малко краен, но не е и за отхвърляне. Когато мъжките кучета достигнат пубертета, те преминават през хормонални промени и техните сексуални и териториални инстинкти се обострят.

Мъжките кучета, които споделят една територия, започват да гледат едно на друго като конкуренция, дори наоколо да няма женска. За това кастрацията ще намали агресията и ще премахне необходимостта от демонстрация на господство помежду им.

Имайте предвид, че може да минат месеци след операцията, преди да настъпят хормоналните промени. Научете се да разпознавате знаците, които показват, че кучетата ви са готови да се хвърлят в битка, за да можете да ги разделите.

Това изисква да ги наблюдавате внимателно, признаците на агресия при кучетата включват: ръмжене, втренчен поглед и безпокойство, всеки път когато едното куче се приближи към другото. Понякога кучетата натрупват излишна енергия, което също ги прави агресивни. Извеждайте ги по-често на разходка, за предпочитане заедно, по този начин ще свикнат по-бързо един с друг.

Когато не сте си вкъщи, пи-добрият вариант е да ги държите отделно, за да избегнете нараняване помежду им, особено ако все още не са свикнали да са заедно.

Нахранете първо доминиращото куче

Затвърдете мястото на доминиращото куче! Без значение дали имате две, три или пет кучета заедно в къщата, винаги ще има едно, което да доминира над останалите. Нахранете първо доминиращия мъжкар, за да затвърдите позицията му, по този начин другото куче ще приеме мястото му и битките помежду им ще намалеят.

Има случаи, в които само едното куче проявява агресия, тогава задължително трябва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, това е много важно, защото има опасност кучето да развие поведенчески проблеми, като тревожност или агресия към хора.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати