Идеи за пролетно освежаване на дома

Идеи за пролетно освежаване на дома

Пролетта е сезонът, в който животът се ражда отново. Пролетта е чудесен момент да освежите дома си. Предлагаме ви няколко интересни идеи за обновяване на интериора.

Идеи за кухня

Кухнята е помещението, в което семейството и най-вече домакинята прекарват значителна част от времето си. За да направите това помещениe по-привлекателно, е достатъчно само да добавите малко цветя на правилните места и в подходящите съдове.

Ако имате светло помещение, растенията за кухня могат да бъдат зелени, без цветове. Но ако кухненските мебели са тъмни, задължително трябва да поставите ярки цветя, които ще придадат напълно нов пролетен вид на помещението.

Идеи за спалня

Пролетно освежаване на спалнята

Продължете в спалнята... Нали именно там отваряме всяка сутрин очите си. Ето защо всичко, върху което попада погледът ни, трябва да бъде красиво и радостно.

За да постигнете това, можете да боядисате стените в нов цвят или пък да смените омръзналите ви тапети. Достатъчно е да сложите голям залепящ се мотив на стената - има много стикери по магазините.

Можете да проявите своята фантазия – например три от стените да бъдат в един цвят, а четвъртата в друг. По този начин тя ще се открои визуално. Можете също да смесвате боите, докато получите любимия си оттенък.

Пролетно освежаване на хола

Същото така можете да смените щорите и покривките. Това са само тъкани, но те диктуват атмосферата на цялата стая. Купете си яркозелени щори и вашата стая ще грейне и ще се превърне в истински рай.

Идеи за всекидневна

Третият пункт от пролетното обновяване на дома е холът. Той трябва така да се промени, че семейството да изпитва потребност всяка вечер да се събира в него.

За тази цел поставете върху пода пухкав дебел килим и няколко живописно разхвърлени възглавнички отново във весели и ярки цветове.

Украсете стените със семейни снимки, картини. Променете тапицерията на меката мебел или си купете нови покривки, Опитайте са да съчетаете усещането за уют с останалите промени в дизайна.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати