ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Любопитни факти за животните

Любопитни факти за животните

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Слонове
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
33.00 лв.
Виж ››

Чау-чау е единствената порода кучета с тъмносин език. Според китайците това се дължи на факта, че в древността това куче е облизало небето. Освен чау-чау с такъв език могат да се похвалят шарпеят и полярната мечка.

Кенгуровият плъх никога не пие вода. Той има източник на вода в тялото си, като отделя течностите от храната и от въздуха, който вдишва.

Питонът изяжда по сто и петдесет мишки годишно. Той може да изяде едър заек на една глътка. Повечето видове змии обаче могат да оцелеят, дори да не се хранят една година.

Над деветдесет и девет от видовете животни, съществували някога на нашата планета, са измрели още преди появата на човека. Дългокосместият мамут, измрял през ледниковия период, имал бивни с дължина пет метра.

Плъхът може да оцелее след падане от петия етаж. За една година от два плъха се получава популация от петнадесет хиляди плъха.

Морско конче

Най-големият динозавър е бил аргентинозаврусът, който бил дълъг над тридесет и пет метра и тежал над сто тона. За това се съди по останките от него.

Преди милиони години на планетата ни имало водни кончета с размер на ястреб.

Яйцата на колибрито са с размера на бонбон тик-так, а цялото гнездо на тази миниатюрна птичка може да се побере в орех.

Най-големият американски алигатор, живял някога, бил повече от шест метра дълъг.

Най-голямото безгръбначно животно е кокосовият рак, който има диаметър един метър и с щипките си може да разчупва черупките на кокосови орехи, на което дължи името си.

Най-тежките месоядни животни са морските слонове, които живеят покрай западното крайбрежие на Южна Америка и Антарктида. Те могат да достигнат до три хиляди килограма тегло.

Пипалата на гигантската арктическа медуза достигат до тридесет и шест метра на дължина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати