ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Домашните любимци влияят върху здравето

Домашните любимци влияят върху здравето

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182492
Котка
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Можете да получите от домашния си любимец много повече от безкористна любов. Нашите четириноги приятели влияят и върху здравето ни.

Кучето ви е най-добрият ви треньор. Разходката с кучето ускорява обичайния за възрастните хора начин на ходене. За да превърнете разходката в тренировка, движете се със скорост пет километра в час.

Домашните любимци са перфектен регулатор на кръвното налягане. Самото им присъствие е в състояние да регулира кръвното ви. Не е ясно как става това, но е факт.

Кучетата свалят напрежението – достатъчно е само да видите опашката им, която се върти от радост, че ви виждат, или да го погалите по козината. Петнадесет минути с кучето намаляват чувството за тревога.

Домашните любимци буквално убиват стреса. Не е нужно да влизате във вана, обкръжени от ароматни свещи. Само трябва да прегърнете домашния си любимец – това намалява хормона на стреса кортизол.

Куче

Достатъчни са пет минути, за да се случи това. Домашните любимци ви карат да се чувствате спокойни и са част от семейството ви. Те са идеалните спътници за възрастните хора.

Когато стопаните гледат в очите на любимеца си, в кръвта им се покачва нивото на хормона на любовта – окситоцин. Ако детето от ранна възраст общува с домашни любимци, това ще намали риска от алергии.

Домашните любимци помагат в преодоляването на хроничните заболявания. Това с пълна сила важи за състояния, свързани със синдрома на хроничната умора.

Домашните любимци карат хората да не мислят само за своите проблеми и принуждават стопаните си да спазват режим, да стават рано сутрин и много да вървят, докато ги разхождат.

Домашните любимци се грижат за вашия физически и психически тонус, защото покрай тях ставате по-активни и по-енергични. Стопаните на домашни любимци по-рядко страдат от безсъние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати