Подходящи цветове за нашия интериор

Подходящи цветове за нашия интериор

Как да изберем правилните цветове за интериора, така че да се чувстваме добре в нашия дом. Известно е, че цветовете влияят както на настроенията ни, така и на общото ни емоционално състояние, така че е добре да подходим внимателно при техния избор.

Когато пристъпваме към избор на интериорни цветове, трябва да имаме предвид някои важни неща. Първо, каква е ролята на помещението, което ще декорирате. Има огромно значение дали това е спалнята например, където всички детайли от декора трябва да предразполагат към пълен релакс, или става дума за избор на цвят за детската стая, в която детето да се чувства жизнено, бодро и изпълнено с енергия за игра и учене.

Червеният, оранжевият и жълтият цвят се възприемат като жизнерадостни и ободряващи. Можете да ги използвате за помещения като всекидневната, кухнята, детската стая, и всички останали стаи, които са предназначени за забавления.

Подходящи цветове за нашия интериор

Най-подходящи за спалнята са топлите цветове в приглушени тонове, като кремаво, бежово, розово, както и монохромните цветове. Разбира се, винаги можете да добавите и някой ярък акцент, който да разнообрази атмосферата, без да нарушава нейната хармония.

Що се отнася до банята, специалистите обикновено препоръчват зелените и сини тонове, които сами по себе си носят усещане за чистота. Но според това, какъв е типът на останалия декор, вие можете да използвате за вашата баня и други цветове. Например червеното, розовото и виолетовото /във всички техни нюанси/ са много подходящи за създаване на романтична атмосфера.

Но каквито и цветове да изберете за вашия домашен интериор, спазвайте едно важно правило: всички цветове в едно помещение трябва да бъдат в хармония помежду си. Прекалено цветните и ярки цветове за интериора не са за предпочитане, защото това действа изнервящо върху психиката.

От друга страна, едноцветните интериори пък са много скучни.

Всъщност, тайната за съчетанието на цветовете е следната – не е нужно всички цветове във вашия интериор да съвпадат напълно, те трябва плавно да преливат един в друг.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 6
3 8
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати