ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»В какъв цвят да боядисам хола

В какъв цвят да боядисам хола

В какъв цвят да боядисам хола

Дори и да не го усещаме, цветовете винаги влияят върху нас и нашето настроение. Затова е много важно как ще боядисаме стаите в апартамента си – те трябва да изглеждат добре, да ни вдъхват уют, спокойствие и едновременно с това да ни вдъхновяват и да ни дават чувство за хармония.

Ако за стените на вашата спалня е от значение да бъдат нежни нюанси на цветовете, които да ни помагат да се отпуснем, то за цветовете в хола можем да приложим малко повече въображение.

Холът е мястото, което в един дом е най-обитавано – храним се там, приемаме гости, гледаме телевизия. Затова цветовете, които ще подберем трябва да ни харесват, за да ни бъде удобно и приятно в собствения ни дом.

Можем да използваме един цвят или да комбинираме с някакви тапети, например на флорални мотиви. Ако сме избрали стените да бъдат в един цвят, можем да сложим мебели, които да контрастират – ще направим най-обитаваната стая в дома ни много по-интересна и по-разчупена.

Зеленият цвят е, така да се каже, неутрален, носи със себе си хубава енергия, повечето хора го свързват в съзнанието си с природата, с ново начало, така че е добър избор за вашия хол.

Кафявият цвят е също много подходящ избор за хол. Има много различни нюанси – от много бледо, до наситено и тъмно. Цвят какао, например, би стоял чудесно – този цвят влияе положително на вас и на вашето съзнание, топъл цвят, който създава чувство на уют и приветливост.

Синият цвят е различен избор – малко хора прибягват до него, тъй като повечето смятат, че този цвят ще направи стаята да изглежда студена и дори усойна. Ако изберете светъл, но наситен нюанс на синьо и съчетаете с някакъв друг контрастен цвят (топъл), би могло да се получи много добра комбинация. Но като цяло, синият цвят може да присъства, но не е добре да бъде основен в стаята.

Оранжево е добър избор – внася много настроение и свежест – „осветява” стаята. Изключително подходящ, ако холът ви е с изложение на северната страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
527
457
336
228
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
веселина
веселина
16.03.2015 17:09
Боядисвам с Benjamin Moore освен качеството на боята която предлагат, нещото което ми харесва в магазина им е готовите дизайнерски съчетания на цветовете.
0
0