Щори или завеси?

Завеси

Когато искате да се скриете от любопитни съседски погледи, имате два варианта – щори и завеси. И двата варианта имат своите преимущества, всичко зависи само от вашите предпочитания и решения.

Щорите са подходящи най-вече за помещения с по-модерно обзавеждане. Завесите също биха стояли добре в една обстановка с ултрамодерни мебели, но щорите са много по-добро решение в този случай.

Щорите са по-трудни за поддържане, тъй като трябва да почиствате прецизно и дори рискувате да ги повредите, затова е най-добре да викате от време на време специалист.

Пердета

Завесите в това отношение са доста по-практично решение, тъй като могат да се изперат в пералня или да се дадат на химическо чистене.

Щорите дават на помещението стил и съвременен елемент, докато завесите си остават винаги класика – те даряват помещението с уют и му придават особена мекота, особено ако са дълги до земята.

Щори

В спалнята завесите придават романтичност на обстановката, а в хола – тържественост. В кухнята и всекидневната щорите са едно модерно и практично решение. В момента на пазара има щори в най-различни цветови нюанси, които да разведрят помещението.

Щорите трябва да са съобразени с дограмата, най-добре е ако са в същия цвят като нея или подобен. Смел вариант е щорите да са в контрастен на дограмата цвят. Със завесите цветовите решения могат да са разнообразни и не зависят от дограмата. Можете дори да комбинирате два цвята завеси - в момента това се смята за модерно.

Тежките завеси са подходящи за помещения с по-масивни мебели, те ще са в синхрон с обстановката и ще я превърнат в наистина изискана.

Щорите са перфектни за детски и младежки стаи, защото създават усещане за лекота. Ако имате прозорец в банята, щорите са перфектното решение, тъй като можете да регулирате проникването на светлината в помещението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Калина Гергова
Ако говорим за популярност, то най-използваните са хоризонтални алуминиеви щори (исторя на щорите - Съни Блинд), което отчасти се дължи на факта, че това е исторически първият вид/модел (в началото ламелите са изработвани от дърво).

Днес обаче хората все повече предпочитат щори от плат с импрегнирана тъкан, което ги прави прахоотблъскващи, антистатични и антибактериални, а това улеснява грижите за този тип продукти. Единственото помещение за което не са особено подходящи е, кухнята. Силно предпочитани са за декориране на детска стая, защото те са лесни за управление, безопасни и можете да поръчате фото печат с любимите си детски герои върху тях.
1
0