ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да изчистите тоалетната с кока-кола

Как да изчистите тоалетната с кока-кола

почистване на тоалетна

Кой не обича да пие любимата на поколения кока-кола, колкото и противоречиви да са здравословните й ползи. Толкова сладка, толкова вкусна, но и – учудващо полезна, що се отнася до домашно почистване.

Въпреки множеството предупреждения, че колата е вредна за здравето, то много хора ще се учудят от това друго нейно приложение, а именно – почистването на тоалетната. Неангажирайки никого с нашето мнение, в един по-добър свят култовата газирана напитка ще се използва единствено и само за това.

Да, колкото и невероятно да звучи, ако тоалетната ви е пълна с котлен камък и други петна, а използваните досега скъпи почистващи препарати просто не помагат, планът за действие е следният - просто отворете хладилника и ще намерите решението.

Тоалетна

Любимата на мнозина кока-кола чудесно почиства варовик и други петна по тоалетната чиния. Как става това:

За почистването купувате 2 литра кок-кола. Изсипвате цялата бутилка в тоалетната, като се стремите да покриете изцяло вътрешността й.

Оставяте да престои най-малко един час, за да може нечистотиите да се разградят, а киселините да подействат. Ако почистването не е спешно, можете да оставите да действа и цялата нощ, за максимален резултат.

Натрупванията на котлен камък ще паднат сами, поради съдържанието на фосфорна киселина в колата. Ако е необходимо, при по-сериозни петна, може да се почисти с четка.

Кока кола

Когато почиствате тоалетната чиния с кока-кола, имайте предвид, че питието не може да реши всичките ви проблеми със замърсяванията. Тя може да премахне някои утайки и натрупвания в тоалетната чиния, но не е най-силният почистващ препарат.

Освен това, поради съдържанието на захар или фруктозен сироп от церевица в колата, тоалетната чиния задължително трябва да се изплакне изключително добре, защото бактериите обичат сладките неща.

Наскоро доказан факт е, че чистенето с кока-кола не работи за мазни петна, а само за минерални. Каквото и влияние да оказва на петната обаче, нищо не пречи да се опита този метод.

Кока-колата има съставки, които вредят на човешкия организъм. Но нищо не пречи да използваме именно тези съставки в помощ на домакинството си. Това е поредното доказателство, как човек се адаптира към ситуацията и умее да извлича най-неочаквани дивиденти, дори от най-лошите моменти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 12
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
ммм
ммм
21.04.2014 10:43
Всяка газирана напитка изчиства.
0
2
Ники
Ники
05.03.2014 10:34
Използвайте кока кола само, ако нямате друга химия за почистване. Полезното и
действие при разяждане на много замърсени и затегнати метални части, се дължи на ортофосфорната киселина, която се съдържа в многото почистващи препарати.
1
0
виолета пападакис
виолета пападакис
01.12.2013 18:20
за ръжда също използвайте кока кола
3
0
Другата
Другата
20.10.2013 08:58
За тоалетната - не знам, но за развиване на поцинковани фитинги е незаменима.
2
0