Пуснаха кучешка телевизия за самотни четириноги

Кученце

В САЩ вече има телевизия за кучета – каналът е 24-часов и това е първата подобна програма. Когато стопаните оставят кучетата си сами у дома, ще могат да им пускат новата кучешка телевизия.

Името на телевизионния канал е DOGTV, той е стартиран от DirecTV – американска сателитна телевизия. Изпълнителен директор на компанията е Гилад Нюмън. Той смята, че четириногите изпитват чувство на тревожност, когато са сами у дома и скучаят.

Господин Нюмън е на мнение, че това не е поредното развлечение за кучетата, а необходимост. За да не се чувстват самотни, DOGTV ще им дават възможност да се фокусират върху нещо, докато ги няма стопаните им, твърди още изпълнителният директор.

Специалната програма на телевизията е разработена с професионалната помощ на експерти по кучешка психология. Освен тях в екипа за разработване на програмата участие са взели още защитници на правата над животните, както и ветеринари.

Изпълнителният директор твърди, че всички тези хора са се погрижили да направят програма за кучетата, която е специално адаптирана към техните възприятия, изображенията са изцяло ориентирани към звуковите и визуалните възприятия на четириногите.

Според специалистите това много ще помогне на животинките да не се чувстват самотни, когато няма кой да се погрижи за тях. От Американската асоциация за ветеринарна медицина сериозно се съмняват, че подобна кучешка телевизия ще подейства върху домашните любимци. Въпреки съмненията си напълно одобряват целите, които телевизията си е поставила.

Кучета

Нюмън силно се надява, че повече американски семейства ще се зарадват на идеята и ще се абонират за телевизията DOGTV. В крайна смета тази идея има своята цена. За да станат абонати на кучешката телевизия, всички, които имат любимци у дома, трябва да плащат 4.99 долара.

Вече има хора, които са проявили интерес – Мери Катания от Сан Диего е абонирана за DOGTV. Тя е собственичка на френски булдог с името Блу. Според нея кучето е изключително голям фен на телевизията.

Жената споделя още, че винаги, когато излиза от дома си без него, се чувства виновна, но вече не е така. Тя се радва, че е намерила начин да донесе щастие на домашния си любимец.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати